Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα ερωτηματικά για την 11η Σεπτέμβρη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα σε σχέση με το τι συνέβη πραγματικά και κυρίως τι γνώριζε η αμερικανική κυβέρνηση. Οσο λοιπόν εξετάζονται στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσου, νέα προστίθενται όπως η αποκάλυψη των χτεσινών «New York Times», όπου αναφέρεται ότι ένα άτομο, που κρατείται ως ύποπτο για πιθανή συμμετοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτέμβρη, ενδέχεται να ήταν επιφορτισμένο με την κατάρριψη ενός πέμπτου αεροπλάνου, το οποίο θα έπεφτε στον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για τον Ράμζι Μπεν Αλ Σιμπχ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που εξετάζουν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές, ο κρατούμενος δεν πραγματοποίησε τελικά την αποστολή του, διότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή πιλότων στη Φλόριντα, προσθέτει το δημοσίευμα που επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Παράλληλα, η θεωρία αυτή συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, καθώς νέα στοιχεία συγκεντρώθηκαν αναφορικά με τις κινήσεις του υπόπτου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τους μήνες που προηγήθηκαν του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στο μεταξύ, άλλο ένα αίνιγμα εξακολουθεί να παραμένει ανεπίλυτο και... θανατηφόρο, ενώ οι αμερικανικές διωκτικές αρχές που μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα για όλους στον πλανήτη, παραμένουν στο σκοτάδι... Ετσι ο «δολοφόνος με τα ταρό» δρα ανενόχλητος και ξαναχτύπησε μάλιστα. Το όγδοο θύμα του μέσα σε 9 μέρες, είναι ένα άντρας που πυροβολήθηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων κοντά στην περιοχή του Φρέντρικσμπουργκ της Βιρτζίνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ