Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ», στο Γκάζι (Πειραιώς 100), στις 9μμ, με μεγάλη συναυλία στην οποία συμμετέχουν η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Αντώνης Παπαϊωάννου και η Χαρούλα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια που «σημάδεψε» η δωρική φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου.
Θα ακουστούν τραγούδια των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Καπλάνη, Γαβριήλ, Καλδάρα, Χατζηχρήστου, Περιστέρη, Ροβερτάκη, Κολοκοτρώνη, Μπακάλη, Μπαγιαντέρα, Βασιλειάδη, Ηλία Ανδριόπουλου κ.ά.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής, ενώ για την Σωτηρία Μπέλλου θα μιλήσει ο μελετητής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού Νέαρχος Γεωργιάδης. Θα προβληθεί ένα μικρό οδοιπορικό από στιγμές της ζωής και του έργου της Μπέλλου, με στοιχεία από το προσωπικό της αρχείο. Επίσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» θα παραδώσει στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθήνας μουσικά κειμήλια της Σ. Μπέλλου, λ.χ. τον μπαγλαμά, το ντέφι, την κιθάρα, το μικρόφωνό της, κ.ά. προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενα μιας μόνιμης έκθεσης για τους πολίτες της Αθήνας.