Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Απύθμενο θράσος...

«Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε»; Η ερώτηση αυτή, μάλλον πηγαία, φτάνει στο στόμα κάθε σκεπτόμενου που μαθαίνει τη χτεσινή πρόταση - απόφαση των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και κυρίως την αιτιολογία της. Το θράσος και η ασυδοσία που ανέπτυξαν με (τουλάχιστον) την ανοχή της κυβέρνησης, τους δημιούργησε την ψευδαίσθηση πως απευθύνονται σε «χαχόλους».

Με ισχυρή πλειοψηφία λοιπόν οι... αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες (που όμως δεν αποχωρούν ούτε με «σφαίρες»...) εισηγούνται στη ΓΣ της ΕΠΑΕ (Τρίτη) «τη νομική επιδίωξη των αιτημάτων μας, τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Την αναστολή των πρωταθλημάτων από την 5η αγωνιστική». Ολα τα λεφτά πάντως είναι η αιτιολογία: «Προκειμένου να βρεθούν οι τρόποι για τον εκσυγχρονισμό και κυρίως την περαιτέρω εδραίωση της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας των πρωταθλημάτων, καθορίζοντας συγχρόνως το πλαίσιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ώστε οι ΠΑΕ να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητες επιχειρήσεις»!

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις και απόψεις των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο έτσι όπως εξελίσσεται στην παγκόσμια ελεύθερη αγορά, άλλωστε το είδαμε στο τελευταίο Μουντιάλ, έχει μετατραπεί σε πλουτοκρατικό κολοσσιαίο. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα. Εδώ οι "τοπικοί αυτοκράτορες" δε δίνουν σε φιλάθλους, παίχτες και προπονητές ούτε άρτο, ούτε θέαμα. Με ακριβά εισιτήρια, προσωπικούς στρατούς χούλιγκαν, απαίτηση να 'χουν δικαίωμα "ζωής και θανάτου" σε παίχτες, προπονητές, διαιτητές και φιλάθλους, κηδεύουν τώρα το ποδόσφαιρο. Απειλώντας, θέλουν να την κάνουν με ξένα κόλλυβα. Αν τα πράγματα μείνουν έτσι, τότε αυτή είναι μια κηδεία που θα πάνε μόνο πρόεδροι. Εμείς ελπίζουμε ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα παίζουν μπάλα στις αλάνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ