Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα συζητείται η αίτηση Λεσπέρογλου

Συζητείται μεθαύριο (Δευτέρα) η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από τα τέλη Ιούλη, παρά την αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καγουργημάτων, με την οποία απαλλάχτηκε. Ο Αβρ. Λεσπέρογλου ήταν κατηγορούμενος για τον τραυματισμό του αρχιφύλακα Ψαρουδάκη τον Οκτώβρη του 1982.

Να σημειωθεί ότι ο Αβρ. Λεσπέρογλου βρέθηκε και πάλι στις φυλακές μετά την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος, μια βδομάδα πριν τη συνταξιοδότησή του, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν ορθώς αιτιολογημένη.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Αβραάμ Λεσπέρογλου αναφέρει ότι θεωρεί αυθαίρετη, εκδικητική και επί της ουσίας παράνομη τόσο την ακύρωση της αθωωτικής απόφασης όσο και και τη σύλληψή του. Επίσης, προσθέτει ότι δεν ευθύνεται ο Αβρ. Λεσπέρογλου για την ανεπαρκή -και εμφανώς σκόπιμη- τεκμηρίωση την αθωωτικής απόφασης από τους δικαστές.

Ο Αβρ. Λεσπέρογλου αποφυλακίστηκε τον Νοέμβρη του 2001, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, έχει αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν εναντίον του και κατοικεί σε γνωστή διεύθυνση, όπου και συνελήφθη εκ νέου στα τέλη του περασμένου Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ