Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξαναχτύπησαν τα ΜΑΤ στην αστυνομοκρατούμενη Στρατονίκη

Μόνιμα στρατοπεδευμένα είναι τα ΜΑΤ στη Στρατονίκη και ξεσπούν ενάντια στους κατοίκους με στόχο να τους σπάσουν το αγωνιστικό φρόνημα
Μόνιμα στρατοπεδευμένα είναι τα ΜΑΤ στη Στρατονίκη και ξεσπούν ενάντια στους κατοίκους με στόχο να τους σπάσουν το αγωνιστικό φρόνημα
Νέα λυσσαλέα επίθεση εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ εναντίον των αγωνιζόμενων κατοίκων της Στρατονίκης στη Χαλκιδική, οι οποίοι αντιδρούν στη συνέχιση της εγκληματικής δράσης της πολυεθνικής «TVX Gold» κάτω από τον οικισμό τους.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Πρόκειται για τον Γιάννη Ψωμά, τη σύζυγό του Αντιγόνη και τον γιο τους Αγγελο. Ο Γιάννης Ψωμάς, 70 χρονών καρδιοπαθής (με τρία μπάι πας) ξυλοκοπήθηκε άγρια στη διάρκεια της επίθεσης των ΜΑΤ και οδηγήθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου όπου σιδεροδέσμιος υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι, στα πλευρά και τα χέρια. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού προηγουμένως τους κοινοποιήθηκε ότι θα οριστεί τακτική δικάσιμος σε βάρος τους. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν να φρουρούν καθημερινά τα λεωφορεία της εταιρίας που περνούν μέσα από τον οικισμό της Στρατονίκης και μεταφέρουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις στοές κάτω από τον οικισμό. Μήνες τώρα η Στρατονίκη ζει κάτω από καθεστώς αστυνομοκρατίας. Πρόσφατα αιρετοί της ΝΑ άφησαν να εννοηθεί ότι το κλίμα αυτό θα ενταθεί, με πρόσχημα την πρόληψη ενδεχόμενων ατυχημάτων στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ενα πρώτο δείγμα έντασης του αυταρχισμού, αποτέλεσε η επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων το βράδυ της Πέμπτης. Κάποιος από τους αγανακτισμένους κατοίκους πέταξε πέτρα εναντίον του λεωφορείου και σε κλάσματα του δευτερολέπτου οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν ανελέητα. Ειδικότερα όμως στράφηκαν εναντίον του 70χρονου καρδιοπαθή και πάνω του έβγαλαν όλη τους την αγριότητα. Η σύζυγός του και ο γιος τους Αγγελος, συνελήφθησαν αργότερα, έξω από το Νοσοκομείου Πολυγύρου όπως δήλωσε η Α. Ψωμά, επειδή διαμαρτύρονταν διότι τους εμπόδιζαν να δουν τον τραυματία Γ. Ψωμά.

«Κάποια σενάρια για πιθανά ατυχήματα, που κυκλοφόρησαν από παράγοντες της ΝΑ, έχουν να κάνουν με ένα γενικότερο σχέδιο για το ρόλο των αστυνομικών δυνάμεων. Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός από το να βοηθούν την πολυεθνική να προχωρά ανεμπόδιστα στο καταστροφικό τους έργο, πέρασαν και σε μια άλλη φάση, των προκλήσεων, των απειλών και της τρομοκράτησης των κατοίκων», σημείωσε σε δήλωσή του ο Νίκος Παρθενιώτης, υποψήφιος νομάρχης Χαλκιδικής της ΝΑΣ. Και πρόσθεσε: «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής. Θέλει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων για να περάσει πιο εύκολα τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου. Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι, κύρια η κυβέρνηση, ότι για τους κατοίκους της Στρατονίκης είναι ζήτημα ζωής και δεν έχουν άλλη επιλογή από τον αγώνα που κάνουν. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους και να διεκδικεί να μπει τέρμα στις διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη αγωνιστή για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις(2017-06-01 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται το έγκλημα της TVX!(2002-05-09 00:00:00.0)
Βαριές καταδίκες(2002-04-20 00:00:00.0)
Κυβερνητική βία και τρομοκρατία στη Στρατονίκη(2002-04-18 00:00:00.0)
Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της TVX(2002-04-02 00:00:00.0)
Με αγωγές απαντούν οι κάτοικοι στην TVX(2002-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ