Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΧΙ στη διάλυση του ΕΟΜΜΕΧ

Την έντονη αντίθεσή της για τη δρομολογούμενη κατάργηση των εκτός Αττικής υπηρεσιών του ΕΟΜΜΕΧ εκφράζει με ψήφισμά της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Ιωαννίνων.

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία ο νόμος 2702/99 καταργεί όλες τις εκτός Αττικής υπηρεσίες του ΕΟΜΜΕΧ. Ο ίδιος νόμος προβλέπει τη σύσταση τμημάτων ή διευθύνσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα στελεχωθούν από το προσωπικό του ΕΟΜΜΕΧ και μέσω των οποίων ασκείται η κυβερνητική πολιτική για τις ΜΜΕ. Επίσης, σημειώνει ότι το ΔΣ του ΕΟΜΜΕΧ με πρόσφατη απόφασή του και αφού άφησε να παρέλθουν οι ημερομηνίες που προβλέπει ο παραπάνω νόμος διατηρεί την περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΜΜΕΧ στη Θεσσαλονίκη και ξεκινά τη διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού του ΕΟΜΜΕΧ σε διάφορες κατά τόπους δημόσιες υπηρεσίες συναφούς αντικειμένου και παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η έναρξη εφαρμογής του νόμου με τον τρόπο που γίνεται, επισημαίνει η Ομοσπονδία θα έχει τις εξής συνέπειες:

  • Τη μη σύσταση διευθύνσεων που θα ασκούσαν, έστω και κατώτερης αποτελεσματικότητας, δραστηριότητες για τις ΜΜΕ στην επαρχία.
  • Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΜΜΕΧ, μεταφερόμενο σε άσχετες από το μέχρι τώρα αντικείμενό τους θέσεις δε θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ΜΜΕ της επαρχίας.
  • Ο περιορισμός του ΕΟΜΜΕΧ μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αποδειχτεί αισθητά επιζήμιος για τις ΜΜΕ της επαρχίας.

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες που οδήγησαν στη διατήρηση μόνο του ΕΟΜΜΕΧ Θεσσαλονίκης, την ώρα που, όπως τονίζει, η Ηπειρος είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της έχουν έντονη την ανάγκη των υπηρεσιών του ΕΟΜΜΕΧ.

Ζητά να παραμείνει ο ΕΟΜΜΕΧ ως βασικός φορέας υποβοήθησης των ΜΜΕ, παρέχοντας οικονομοτεχνική στήριξη, προγράμματα ανάπτυξης, επαγγελματική εκπαίδευση κ.ά. και να απεμπλακεί από τις διατάξεις του ν. 2414/96. Επίσης, ζητά να παραμείνει ο ΕΟΜΜΕΧ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πολύ περισσότερο στην Ηπειρο, με ταυτόχρονη επίλυση των όποιων προβλημάτων λειτουργίας του, με την απαραίτητη στελέχωσή του σε προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ