Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χειμερινός τουρισμός

Και εκεί που το φετινό καλοκαίρι τείνει να καταγράψει «τέλος», νάσου η κυβέρνηση που διά του ΕΟΤ ανακοίνωσε το πρόγραμμα κοινωνικού... τουρισμού. Το οποίο πρόγραμμα, δεν αρχίζει ακόμα, κι ούτε θ' αρχίσει την επόμενη βδομάδα ή έστω το Σεπτέμβρη. Αφορά την περίοδο που αρχίζει από την 1η του Οχτώβρη και προφανώς αφορά τους χειμερινούς κολυμβητές ή τους χιονοδρόμους.

Φέτος όμως ο ΕΟΤ προχώρησε και σε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Πρώτον, κουπόνια «κοινωνικού τουρισμού» δε δικαιούνται όσοι τόλμησαν να κάνουν χρήση του περσινού προγράμματος και δεύτερον, όσοι συνταξιούχοι (γιατί συνταξιούχοι είναι οι περισσότεροι που κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων) θέλουν να μάθουν αν είναι δικαιούχοι ή όχι πρέπει να απευθυνθούν στην... ιστοσελίδα του ΕΟΤ.

Πρόκληση και κοροϊδία, θα πείτε. Ομως είναι κάτι ακόμα χειρότερο, αφού με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται όλο και πιο χαρακτηριστικά, ότι τελικά τα περιβόητα προγράμματα «κοινωνικού τουρισμού», δεν αποτελούν πολιτική στήριξης κάποιων κοινωνικών ομάδων, αλλά αποκλειστικά στήριξης των ξενοδόχων σε περιόδους «νεκρές», που η πληρότητα των μονάδων τους είναι σχεδόν μηδενική...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ