Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Παραστάσεις στην περιφέρεια
«Φωνάζει ο κλέφτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
«Φωνάζει ο κλέφτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
  • Μέχρι τις 27/2 θα παίζεται στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας το έργο του Ζαν Ανούιγ «Η τιμή του Θεού», σε μετάφραση Τάκη Παπατσώνη, σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη, κοστούμια Γιάννη Ματζικώφ και σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη. Παίζουν: Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Κώστας Τερζάκης, Γιώργος Κορμανός, Γιώργος Τσαπόγας, Δημήτρης Σιακάρας, Ελενα Καμηλάρη κ.ά. Ο μύθος στηρίζεται στη φιλία και την αντιπαλότητα του Βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου Β` του Πλαντάτζενετ με τον Τόμας Μπέκετ, αργότερα Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπέρυ. Μια δυνατή φιλία, ίντριγκες του παλατιού, σκοτεινά διαμερίσματα της εξουσίας, λυσσαλέο μίσος, η εξορία, ο αφορισμός, η ταπείνωση της αυτοτιμωρίας ως την άγρια δολοφονία του Αρχιεπισκόπου μέσα στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας.
  • Την Πέμπτη θα δοθεί η επίσημη του έργου «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο «Καμπέρειο» θέατρο. Σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, σκηνικά - κοστούμια Κέλλυς Βρεττού, μουσική Σωτήρη Δεμπόνου. Παίζουν: Ειρήνη Μάνθου, Δανάη Τζήμα, Ζώγια Σεβαστιανού, Χάρης Αναστασίου, Γιώργος Τζέρπος, Μιχάλης Μπίζιος, Παναγιώτης Ραπτάκης, Νίκος Σφαιρόπουλος. Στο φουαγιέ του θεάτρου λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από παραστάσεις του νεοελληνικού θεάτρου της δεκαετίας του '50, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο. Την Κυριακή, στις 12μ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον Δημήτρη Ψαθά.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στις 26/2, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το θέατρο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου (7μμ). Ο πρόεδρος του Τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας, Βάλτερ Πούχνερ, θα μιλήσει με θέμα «Η πορεία του Ελληνικού θεάτρου από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα». Ο καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υφηγητής της κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης Σάββας Γώγος θα μιλήσει με θέμα «Το αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Αρχιτεκτονική και Πράξη». Τέλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Θοδωρής Γκόνης θα διαβάσει αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ