Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικαιοσύνη - τσιφλίκι;

Αποπνικτική είναι η μπόχα, που αποπνέει η φημολογία και η τηλε-αναπαραγωγή, για τις «ροζ ιστορίες». Αυτό είναι δοσμένο κι έχουμε έγκαιρα και από καιρό προειδοποιήσει, πως θα φτάναμε σ' αυτό το κατάντημα. Οταν το κέρδος και η κάθε λογής σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια γίνονται πρώτιστοι στόχοι της «ενημέρωσης», τότε η δεύτερη γίνεται «σκουπίδι».

Πέρα, όμως απ' αυτά, από πού και ως πού ο υπουργός Δικαιοσύνης νομιμοποιείται να ευτελίζει την εισαγγελική έρευνα και να διατυμπανίζει όλη τη μέρα προχτές, ότι η υπόθεση δεν αφορά βουλευτές εν ενεργεία, αλλά πολιτευτή και μάλιστα ότι δεν είναι του ΠΑΣΟΚ! Δεν πρόκειται απλώς για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά για αχρήστευσή της. Πριν η Δικαιοσύνη «κάνει τη δουλιά της», ο Ε. Γιαννόπουλος προκαταλαμβάνοντας τη δικαστική έρευνα αποφαίνεται για το «τι συμβαίνει».

Φυσικά, το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και μετά θεσμικό. Αλλά αυτή ακριβώς η συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου είναι που γεννάει εύλογα ερωτήματα για το γενικότερο ρόλο του στην απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Με δεδομένες τις σχέσεις εξάρτησης των ανώτερων βαθμίδων της Δικαιοσύνης με την εκάστοτε κυβέρνηση, επεμβάσεις τέτοιου τύπου καταρρακώνουν κάθε έννοια ανεξαρτησίας στην απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Αποτελεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης να θεωρεί το χώρο της Δικαιοσύνης τσιφλίκι του και να «δικάζει» κατά βούληση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτροπή για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων - πορνεία(6/5/2004)
Η Δικαιοσύνη και ο υπουργός της(2/2/2000)
Με στοιχεία!(29/12/1999)
Να πάρει θέση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας(28/12/1999)
Χυδαία έκφανση του κυβερνητικού αυταρχισμού(24/2/1998)
"Μπλακ άουτ" στη Διοικητική Δικαιοσύνη(11/2/1997)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ