Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για μη κομματική εκμετάλλευση της «υπόθεσης τρομοκρατία»

Ανοιχτό, άφησε χτες ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαππας, το ενδεχόμενο να υπάρχουν διεθνείς διασυνδέσεις της ντόπιας τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε πως «είναι σαφές ότι δε θα σταματήσουμε στην "17Ν". Για οποιαδήποτε από αυτές τις οργανώσεις αποδειχτεί από τις έρευνες, ότι υπάρχει διεθνής διασύνδεση, θα ενημερωθούν και οι αρχές των άλλων χωρών. Αλλά, όταν αποδειχτεί και αν βεβαίως αποδειχτεί. Δεν μπορώ να το αποκλείσω εξ ορισμού».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του αρχηγού της τούρκικης αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ότι η «17Ν» έχει διασυνδέσεις με τούρκικες τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Χ. Πρωτόπαππας είπε ότι «ενημερώνουμε επισήμως με βάση τα στοιχεία που έχουμε και δεν υπεισερχόμαστε σε συζήτηση μυθιστορημάτων ή δηλώσεων διαφόρων, από διάφορες υπηρεσίες». Επίσης, βρέθηκε στην ανάγκη να τονίσει για άλλη μια φορά, ότι... «δεν έχουμε πρόθεση, ούτε για κομματική εκμετάλλευση, ούτε για παραταξιακά κέρδη από αυτή την υπόθεση. Είναι μια εξόχως εθνική υπόθεση και με εθνικό τρόπο τη χειριζόμαστε». Οσον αφορά την ονοματολογία των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ καλή πληροφόρηση της κοινής γνώμης από την Αστυνομία», αποφεύγοντας να σχολιάσει το γεγονός ότι τα σενάρια δημιουργούνται και τροφοδοτούνται από τα στοιχεία που διαρρέουν οι αρχές.

Νέος... «Νικήτας» και «Σαρδανάπαλος»

Εξαλλου χτες πιάστηκε στο Ιλιο ο Νικόλαος Παπαναστασίου, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι ο «Νικήτας» της «17Ν». Είναι 50 χρόνων και κατάγεται από το Χούμνικο Νιγρίτας Σερρών.

Εξαλλου, ο «Σαρδανάπαλος» είναι το νέο πρόσωπο που έρχεται να προστεθεί στο παζλ των αποκαλύψεων για τη «17 Νοέμβρη». Πρόκειται για ένα πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στον ηγετικό πυρήνα και να έχει λάβει μέρος στη δολοφονία του Ρ. Γουέλς. Πληροφορίες τον φέρουν να είναι και ένας από τους συνδετικούς κρίκους της «17Ν» με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Παύλος Σερίφης φέρεται να γνωρίζει το «Σαρδανάπαλο» ο οποίος κατά την Αστυνομία αποτελεί έναν από τους πλέον δύσκολους στόχους.

Χτες τα ξημερώματα ο Π. Σερίφης κατέθεσε στον εισαγγελέα Η. Κολιούση ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Ρ. Γουέλς το 1975, αλλά και στις δολοφονίες των Πέτρου - Σταμούλη το 1980. Και στις δυο περιπτώσεις ο Α. Γιωτόπουλος πυροβόλησε τα θύματα μαζί με ένα άλλο άτομο, το οποίο δε γνωρίζει. Επίσης, αναγνωρίζει τον Α. Γιωτόπουλο ως ηγέτη της «17Ν». Οι αρχές καλούνται επίσης να ταυτίσουν κωδικές ονομασίες με πρόσωπα, ενώ αναζητούν τον «Αρη», καθώς και τον Δ. Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να συλληφθεί και μία γυναίκα που έχει παίξει ρόλο στην ίδρυση της «17Ν». Εξάλλου, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» αναφέρει ότι γνωστό πρόσωπο της αθηναϊκής κοινωνίας αναμένεται να προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε συνέντευξη της στη ΝΕΤ 105,8, η Μαίρη Μπόση, η οποία είχε διατελέσει σύμβουλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για θέματα τρομοκρατίας, υπογράμμισε ότι «το ιδεολογικό προφίλ που δημιούργησε η ίδια η οργάνωση μέσα από τις προκηρύξεις και τις επιλογές στόχων, που είχαν κοινά σημεία, δεν έχει συνοχή με τις συλλήψεις και τις ομολογίες που είδα». Επίσης, πρόσθεσε ότι «οργανώσεις που έχουν εξαρθρωθεί ή έχουν επιλέξει να σταματήσουν τη δράση τους, τέτοιας μορφής, με το ίδιο ιδεολογικό προφίλ σαν της "17Ν", βλέπουμε ότι η εκπαίδευσή τους, η δράση τους, η ιδεολογία τους, ακόμα και οι ληστείες είχαν συνοχή, ήταν ένα ενιαίο πρόπλασμα. Εδώ μπαίνει και ένα άλλη σημαντικό ερώτημα. Εάν βγει και ένα άλλο τμήμα ιδεολογικά εντασσόμενο σε χώρους, μπαίνει το ζήτημα της στρατολόγησης. Δηλαδή, πώς είναι δυνατό να στρατολογείς "απολίτικα" σχεδόν άτομα, άτομα αδιάφορα που προφανώς έναντι ενός κινήτρου - που συνήθως είναι το χρήμα - έκαναν αυτά τα εγκλήματα; Αρα τότε δε μιλάμε για στρατολόγηση, αλλά για πρόσληψη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα βήμα πριν το τέλος(2003-11-22 00:00:00.0)
Γιωτο - Ξηραίοι(2002-10-09 00:00:00.0)
Και τον Γ. Σερίφη εμπλέκει ο Σάββας Ξηρός(2002-08-28 00:00:00.0)
Ισα και όμοια...(2002-07-30 00:00:00.0)
Καταιγισμός πληροφοριών και... ερωτημάτων(2002-07-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ