Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλοκαίρι με διακοπές ... νερού!

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ζητούν, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Ενα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι θα περάσουν οι Θεσσαλονικείς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - λόγω των εκτεταμένων διακοπών υδροδότησης που πραγματοποιεί η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, είναι χρόνιο. Η αύξηση της κατανάλωσης νερού, που θεωρείται το κύριο αίτιο της πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, δε μειώνει καθόλου τις ευθύνες της πολιτείας που δεν προχωράει στην άμεση υλοποίηση κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τον ποταμό Αλιάκμονα.

Μεγάλη η ευθύνη - τονίζουν οι δύο βουλευτές - και των τοπικών αρχόντων, Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, αντί να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση του προβλήματος, αρκέστηκαν και αρκούνται στις όποιες εξαγγελίες - υποσχέσεις της κεντρικής εξουσίας, η οποία, διά στόματος του εκάστοτε διορισμένου περιφερειάρχη, μεταφέρει την επίλυσή του από χρόνο σε χρόνο.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν τα εξής καίρια ερωτήματα προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε να μη διψάσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των όμορων δήμων;
  • Πότε, επιτέλους, θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί για χρήση το έργο υδροδότησης της Θεσσαλονίκης από τον ποταμό Αλιάκμονα;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ