Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΧΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η ΚΙΝΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ: «Τέλος στη δράση, λοιπόν, της "17Ν", αλλά όχι ακόμη και τελείωμα των ερευνών για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ακριβώς αυτή η τρομοκρατική οργάνωση και ποια ΔΥΝΑΜΗ κινούσε τόσο καιρό τη "μηχανή" της, εξασφαλίζοντάς της το απαραίτητο υλικό πληροφοριών και τις καθόλου τρέχουσες τεχνικές, στρατιωτικές γνώσεις, για το είδος του οπλισμού που χρησιμοποίησε, καθώς και για τον χειρισμό ορισμένων από τα όπλα της, που απαιτούσε κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΡΩΤΗΜΑ: «Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται δεν είναι πώς έγινε δυνατή η σχεδόν κινηματογραφική εξάρθρωση της οργάνωσης, αλλά γιατί οι αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας απέτυχαν σε αυτές τους τις προσπάθειες επί 27 συναπτά έτη» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

«ΜΥΣΤΙΚΑ» ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: «Διεκδικούν οι βρετανικές υπηρεσίες να αναγνωριστεί ως βασικός ο ρόλος τους στον εντοπισμό και την εξάρθρωση της οργάνωσης-φάντασμα 17Ν, ενώ χαρακτηρίζουν δευτερεύοντα και μάλλον αναποτελεσματικό το ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Από το παιχνίδι του ανταγωνισμού των συμμαχικών μυστικών και άλλων υπηρεσιών, βγαίνουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις εμμονές, τις καχυποψίες, αλλά και την εκμετάλλευση από την πλευρά των Αμερικανών, της τρομοκρατίας για την άσκηση πιέσεων» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ: «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ζητήσει την έκδοση των μελών της οργάνωσης 17Ν εάν αποδειχθεί με στοιχεία ότι έχουν σκοτώσει Αμερικανούς υπηκόους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί έχουν θέσει και ένα άλλο θέμα για το οποίο έχει αποφασίσει ήδη η ελληνική δικαιοσύνη: Ζητούν να ανοίξουν οι φάκελοι των υποθέσεων του Γιώργου Μπαλάφα και του Αβραάμ Λεσπέρογλου» (Μιχ. Ιγνατίου - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ