Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο όνομα της δημοκρατίας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πολλά έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, στο όνομα της αντιμετώπισης της «17Ν» και της λεγόμενης εγχώριας τρομοκρατίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που έρχονται στο προσκήνιο η λογική και τα διάφορα ψευτοδιλήμματα, που θέλουν τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στο όνομα όμως της δήθεν υπεράσπισης και διασφάλισής τους. Αυτό κάνει και ο Γ. Πρετεντέρης στο χτεσινό «Βήμα». Γράφει συγκεκριμένα: «Από τον αρχηγό του Συνασπισμού ως τον καθηγητή Νικολόπουλο, από καλοπροαίρετους νομικούς ως αυτόκλητους υπερασπιστές της δημοκρατικής τάξης... εκπορεύεται η ίδια άποψη: Οτι το βασικό ζήτημα δεν είναι η εξάρθρωση της "17Ν", αλλά οι μέθοδοι και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εξάρθρωση αυτή.

Ακόμη κι αν τα κίνητρα είναι αγαθά, το αποτέλεσμα δεν είναι αθώο...

...Κατά συνέπεια, απειλείται να τιναχτεί στον αέρα ό,τι έχει επιτευχθεί ως τώρα. Διότι εδώ δεν παίζεται το πολιτικό κλίμα, ούτε οι επόμενες εκλογές. Παίζεται η δημοκρατία μας».

Οπως βλέπετε, μπορεί - σύμφωνα με τις αρχές - να έχει αφοπλιστεί η «17Ν». Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να την «απομυθοποιεί» και να την κατατάσσει στην κατηγορία του κοινού ποινικού εγκλήματος, αλλά - για τον Γ. Πρετεντέρη, και όχι μόνον αυτόν... - αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα, για την επιβολή και άλλων περιορισμών των δημοκρατικών ελευθεριών. Στο όνομα της δημοκρατίας, βέβαια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ