Δευτέρα 2 Μάρτη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους και τους πολέμους τους!»

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο λαός και η νεολαία της Κρήτης δεν θα υποταχθούν στο σύστημα του κέρδους και της πολεμικής εμπλοκής και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους.

Τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Κρήτη πήραν αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα λόγω των εξελίξεων με την επίθεση ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν. Ο λαός της Κρήτης έστειλε μαζικά το μήνυμα της απεμπλοκής από τον πόλεμο, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η Κρήτη να είναι πολεμικό ορμητήριο.

Τρία χρόνια μετά, χιλιάδες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, λαϊκός κόσμος έδωσαν αγωνιστικό, δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και στην πορεία που ακολούθησε. «Στο σύστημα του κέρδους καμιά υποταγή! Σύγκρουση κι αγώνας για την ανατροπή», τόνισε στην κεντρική ομιλία στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης ο Γιάννης Γωνιανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, καλώντας ταυτόχρονα σε αγώνα απέναντι σε όλα τα αντίστοιχα, όπως στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» κ.ά. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αγώνας σήμερα για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές συγκοινωνίες είναι αγώνας για τη ζωή, ενάντια σε ένα σύστημα που θυσιάζει τα πάντα για τα κέρδη των λίγων, ενώ κάλεσε παράλληλα σε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απαιτώντας: Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, κανένας φαντάρος ή στέλεχος των ΕΔ εκτός συνόρων. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διακινούνταν ψήφισμα της Παγκρήτιας Επιτροπής Ενάντια στις Βάσεις και την Εμπλοκή για την καταδίκη της συμμετοχής της χώρας στον πόλεμο, το οποίο υπέγραψαν δεκάδες φορείς.

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Χιλιάδες λαού και νεολαίας των Χανίων συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν. Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης τα εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης καταδίκασαν το αιματοκύλισμα των ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του ιρανικού λαού, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την άμεση εμπλοκή της χώρας στο νέο λουτρό αίματος των ιμπεριαλιστών, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε ο τόπος μας να είναι ορμητήριο φονιάδων ούτε στόχος αντιποίνων».

Αντίστοιχα και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε πορεία χιλιάδων εργαζόμενου λαού και νεολαίας. Πάνω από 20 φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων για την κινητοποίηση, με την πλατεία Αναγνώστου να πλημμυρίζει από διαδηλωτές.

Μαζικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή εκατοντάδων λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκαν και στον νομό Λασιθίου, σε Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ