Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στον «Επενδυτή», απλήρωτοι και στου Κουρή

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν, σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Επενδυτής» του ομίλου Ανδρουλιδάκη, που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Η απεργία θα ξεκινήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 22 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, για άλλη μια φορά, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, την εξόφληση αναδρομικών οφειλών, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και την απόδοση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν και να στηρίξουν με κάθε μέσο την κινητοποίηση στον «Επενδυτή».

Την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα μέσα ενημέρωσης του συγκροτήματος Κουρή, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι: Στην εφημερίδα «Αυριανή» δεν έχει καταβληθεί το 2ο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, οι μισθοί Απριλίου και Μαΐου και το 1ο δεκαπενθήμερο Ιουνίου δεν έχουν δοθεί οι αυξήσεις και τα αναδρομικά.

Στην εφημερίδα «Φίλαθλος» δεν έχουν δοθεί οι αυξήσεις και τα αναδρομικά, δεν καταβάλλεται η πρόσθετη αμοιβή για την εργασία της Κυριακής και δεν εφαρμόζονται στο σύνολό τους οι ΣΣΕ. Για τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΧΤRΑ» - όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ - η εικόνα πολύ απέχει από αυτήν που δηλώνεται στο φάκελο αδειοδότησης του σταθμού. Ουσιαστικά, δεν υφίσταται δημοσιογραφικό τμήμα και δεν τηρείται η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για την ύπαρξη συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ