Ολα τα κόμματα πλην ΚΚΕ διαγωνίζονται για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα μονοπώλια, στις πολυεθνικές, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για το ποιος «θα υλοποιήσει πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο σχεδιασμένα, πιο οργανωμένα τους σχεδιασμούς στο όνομα της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου και της κερδοφορίας των ομίλων», τόνισε ο Χρήστος Τσοκάνης.
Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός είναι «στραμμένος στην πολεμική οικονομία σε μια περίοδο πολεμικής προετοιμασίας», ενώ αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ότι βάζει στο περιθώριο τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, γιατί «δημιουργεί ψηφιακό λαβύρινθο, τεκμαρτή φορολόγηση, φοροαφαίμαξη προκειμένου να μικρύνει η "πίτα", γιατί οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, που τις αποδέχεστε όλοι».
Μπορεί να βάφονται τα σχολεία αλλά δεν έχουν δασκάλους και πέφτουν σοβάδες, μπορεί να αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Κέντρα Υγείας αλλά δεν έχουν μηχανήματα, νοσηλευτές και γιατρούς, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.
Παράλληλα ο Χρ. Τσοκάνης αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των ΗΠΑ να μετατραπεί η Δυτική Αττική σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση.