Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οχι» πάρκινγκ στην Πανόρμου

Συγκέντρωση στις 23 Φλεβάρη 2000 στην πλατεία Απόλλωνα οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων

Τη ριζική αντίθεσή του στην κατασκευή μεγάλου υπέργειου σταθμού μετεπιβίβασης αυτοκινήτων και εμπορικών καταστημάτων στα προσφυγικά της Πανόρμου, εκφράζει με ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων. Ο Σύλλογος καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη 23 του Φλεβάρη στις έξι το απόγευμα στην πλατεία Απόλλωνα (σταθμός Μετρό της Πανόρμου).

Η περιοχή των Αμπελοκήπων, που διακρίνεται για την έντονη πυκνοδόμηση και κυκλοφοριακή συμφόρηση, σαν αποτέλεσμα της ραγδαίας επέκτασης προς αυτήν του διοικητικού - εμπορικού κέντρου, μετά μάλιστα και την ανέγερση του κτιρίου - μαμούθ των διοικητικών δικαστηρίων, έχει υποβαθμιστεί δραματικά σαν χώρος κατοικίας.

«Είναι αδιανόητο ένας εν δυνάμει χώρος πρασίνου, από τους τελευταίους στην περιοχή μας, να τσιμεντοποιηθεί στο βωμό του κέρδους», αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση του συλλόγου. «Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα του σταθμού στην περιοχή μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως οι υπόγειοι «Κόσμος» στη νομαρχία της Αθήνας, και στα διοικητικά δικαστήρια και άλλοι ιδιωτών, αλλά και γιατί εκτιμούμε πως οι σταθμοί πρέπει να βρίσκονται στην περιφέρεια και όχι στο κέντρο. Σε κάθε περίπτωση οι σταθμοί πρέπει να είναι υπόγειοι».

Το κτίριο που πρόκειται να κατασκευαστεί θα είναι εξαώροφο, με συντελεστή δόμησης 3,5 σε έκταση πέντε στρεμμάτων.

Ο Σύλλογος καλεί τους αρμόδιους να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, να λύσουν τη σιωπή τους και να παρέμβουν, για να διασωθεί ο χώρος των προσφυγικών και να αποτελέσει εστία πολιτισμού αναψυχής και επικοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ