Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7595

ΕΒΡΟΣ
Στην ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής επιμένει η κυβέρνηση Ι

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σέρνονται στα δικαστήρια, γιατί διαδήλωσαν κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία. Στο πλευρό τους, ο νομάρχης Εβρου


ΣΕΛ.  6

Και με τη βούλα της Βουλής η εμπλοκή της χώρας στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια
ΝΑΤΟΪΚΑ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ» εξοφλούν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εσπευσμένα και με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές των δυο «μονομάχων» ψήφισαν, χτες στη Βουλή, τη συμφωνία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου του πολέμου στη Λάρισα και τη συμφωνία για το λεγόμενο «Συνεταιρισμό για την ειρήνη»

Δυο ανεξόφλητα «γραμμάτιά» της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έφερε εσπευσμένα, χθες, η κυβέρνηση στη Βουλή, φανερώνοντας τη δέσμευσή της για την εξόφλησή τους προ των εκλογών. Το ένα είναι η αποικιοκρατική συμφωνία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου του πολέμου στη Λάρισα, η οποία εισήχθη ξαφνικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ψηφίστηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το άλλο είναι η ψευδεπίγραφη ΝΑΤΟική συμφωνία «Συνεταιρισμός για την ειρήνη», η οποία επιδιώκει τη ΝΑΤΟποίηση μιας σειράς χωρών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας και ψηφίστηκε με τον ίδιο τρόπο.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, που συμπλέουν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα - σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - είναι υπόλογες απέναντι στο λαό και για τον παραπάνω λόγο. Γνωρίζουν καλά, αλλά το κρύβουν, ότι τέτοιες αποφάσεις στρέφονται ευθέως κατά του ελληνικού λαού και των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - υπογραμμίζει η ανακοίνωση - οφείλουν να απαντήσουν από ποιον κινδυνεύει η χώρα και χρειάζεται ΝΑΤΟικά στρατηγεία για να την υπερασπιστούν!

Στο μεταξύ, ο λαός και η νεολαία της Λάρισας προετοιμάζουν εντατικά φιλειρηνικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στο νομό του Αμερικανού «ανθυπάτου» Ν. Μπερνς. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» και αύριο πικετοφορία - πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


ΣΕΛ.  7

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ»
Μια αλλιώτικη θεατρική παράσταση...

«Ηθελα να προσφέρω στο ΚΚΕ συμπαράσταση και το έκανα προσφέροντας στην Αλέκα Παπαρήγα το θέατρό μας για μια προεκλογική κουβέντα», είπε ο Κώστας Βουτσάς και έτσι η θεατρική σάτιρα συνέβαλε με το δικό της τρόπο στη λαϊκή δράση. Οπως είπε η ΓΓ.της ΚΕ του ΚΚΕ, «δεν μπορεί να υπάρξει λαϊκό κίνημα χωρίς πολιτισμό». Χθες το θέατρο «Αλίκη» γέμισε από κόσμο της Δουλιάς, της Τέχνης, της Εθνικής Αντίστασης, από νέους και μεγαλύτερους, από όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην προσφορά του μεγάλου μας πρωταγωνιστή στο κίνημα συμπαράστασης στην εφημερίδα του ΚΚΕ, στην εφημερίδα της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  5

ΙΚΑ
Η εισφοροκλοπή καλά κρατεί

Τεράστια είναι η εισφοροκλοπή που συντελείται σε βάρος του ΙΚΑ, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων του Ιδρύματος, αφού 20% των επιχειρήσεων δεν έχουν απογραφεί, ενώ οι ανασφάλιστοι αποτελούν το 29,4% του συνόλου του προσωπικού που απασχολούν οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.



Δίνουν την έκταση του Ιπποδρόμου σε ιδιώτες!

Σκανδαλώδη τροποποίηση του νόμου για τα Ολυμπιακά εργα προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία ο ιδιώτης άρχοντας των νέων Ιπποδρόμων μπορεί να πάρει δώρο την ελεύθερη από περιορισμούς έκταση των 230 στρεμμάτων στην Καλλιθέα


ΣΕΛ.  24   -   25
Ημερίδα της ΚΟΑ για τους σεισμούς

Η σημερινή ημερίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με θέμα «Οι συνέπειες του σεισμού στο λαό του Λεκανοπεδίου, οι ευθύνες των κυβερνήσεων και τα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση», αποτελεί συμβολή στην πάλη των λαϊκών στρωμάτων, σ' αυτό το μέτωπο


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ