Αντί να προστατεύουν τον δασικό πλούτο και την περιουσία του λαού, τους «τρέχουν» σε πρόβες πολέμου | Καταγγελία του ΚΚΕ
Πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών θα μεταβούν στη Λετονία, όπου την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη ξεκινά κύκλος των ασκήσεων «EU MODEX 2025», με σενάριο την αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών, μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη.
Οι ασκήσεις «EU MODEX» αφορούν Μονάδες Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και άλλους οργανισμούς χρηματοδοτούμενους από την ΕΕ, με σκοπό την προετοιμασία τους για διεθνείς αναπτύξεις στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ (UCPM). Την ίδια περίοδο που οι Ελληνες πυροσβέστες θα βρίσκονται στη Βαλτική, η μεθόριος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα είναι γεμάτη από πρόβες πολέμου.
Για τη συμμετοχή πυροσβεστών στην άσκηση «EU MODEX 2025» το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις αναφέρει σε σχόλιό του: «Χωρίς καν να έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών στη Λετονία, χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να πάρουν μέρος στην άσκηση "LAT EU MODEX 2025", στην οποία συμμετέχουν και άλλες ΝΑΤΟικές χώρες.
Η πραγματοποίηση της άσκησης αυτής δεν είναι βέβαια τυχαία, καθώς την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ παρατάσσουν χιλιάδες στρατιώτες, αεροπλάνα και πλοία σε όλη τη Βαλτική Θάλασσα για να "ασκηθούν" στον πυρηνικό και χημικό πόλεμο, με την "άσκηση" "Quadriga 2025".
Από την άλλη, και η Ρωσία με τη Λευκορωσία σχεδόν ταυτόχρονα παρατάσσουν πυρηνικές και συμβατικές δυνάμεις από το Καλίνινγκραντ έως την Αγ. Πετρούπολη, για να "ασκηθούν" κι αυτές στον πυρηνικό και χημικό πόλεμο, με την "άσκηση" "Zapad 2025".
Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι οι πυροσβέστες συμμετέχουν σε ασκήσεις πυρηνικού και χημικού πολέμου στα ίδια πεδία όπου θα ασκούνται σε απόσταση αναπνοής ΝΑΤΟικά και ρωσικά στρατεύματα!
Τώρα γίνεται πιο σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει τους πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή των πολέμων που ετοιμάζουν οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωενωσιακοί σύμμαχοί της. Τώρα αποκαλύπτονται οι ιεραρχήσεις, οι προτεραιότητες και ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Οι πυροσβέστες, όμως, έχουν χρέος να προστατέψουν τον λαό και το βιος του, δεν έχουν καμιά δουλειά να μπλέκονται στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών».