Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τους φορείς
Την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη στήριξη στους πυρόπληκτους της Αχαΐας εκφράζουν οι μαζικοί φορείς του Παλαμά Καρδίτσας, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τον αχαϊκό λαό που είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη σε λίγες ώρες.
Η κίνηση αυτή οργανώνεται με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών, τους Αθλητικούς Συλλόγους «Ευρυπύλος», «Ηρακλής», «Ατρόμητος» και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.
Με αυτή τους τη δράση επιβεβαιώνουν πως «δεν έχουν ξεχάσει», αφού και οι ίδιοι οι κάτοικοι του Παλαμά πριν σχεδόν δύο χρόνια, με τις καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel», βίωσαν από πρώτο χέρι τον εγκληματικό ρόλο του κράτους και της πολιτικής που θεωρεί «κόστος» την προστασία του λαού.
Ομως βίωσαν, επίσης, στην πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», για αυτό και όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους «με αίσθημα ευθύνης και συγκίνησης καλούμε τον λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης».
Συγκεκριμένα οι φορείς συγκεντρώνουν: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, φρυγανιές, ρύζι κ.ά.), χαρτικά (χαρτί υγείας, κουζίνας κ.λπ.), λευκά είδη (πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια κ.λπ.).
Το σημείο συγκέντρωσης είναι το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά (δίπλα στο μανάβικο «ΜΑΝΤΕ»).
Η συλλογή των ειδών θα διαρκέσει μία εβδομάδα, έως την άλλη Τετάρτη (εκτός του Σαββατοκύριακου), με ωράριο 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.