Στο πλάι των κατοίκων της Πεδινής Ιωαννίνων, που δοκιμάστηκαν από τη μεγάλη φωτιά της περασμένης Παρασκευής, πραγματοποίησε το απόγευμα της ίδιας μέρας κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ, και την Ολυ Τσουμάνη, δημοτική σύμβουλο εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, συνομίλησε με κατοίκους, μοίρασε νερά και δήλωσε στις αρχές την ετοιμότητά του για κάθε αναγκαία συνδρομή, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την κατάσβεση και την προστασία των λαϊκών οικογενειών.
Η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και των ακαθάριστων δημοτικών εκτάσεων. Απειλήθηκαν σπίτια, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν καθυστέρηση 45 λεπτών στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστών με νερό, καθώς και πλήρη έλλειψη συντονισμού. Χαρακτηριστικά, καμία υδροφόρα του δήμου δεν λειτούργησε, ενώ ένα από τα δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα χάλασε επιτόπου.
Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η Πεδινή, όπου εναλλάσσονται κατοικίες, βιομηχανικές και αγροτικές μονάδες, αποτυπώνει τις συνέπειες του χωροταξικού σχεδιασμού που υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την προστασία της ζωής του λαού. Επίσης ότι αναδείχθηκαν η υποστελέχωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και η παντελής απουσία σχεδίου από τη δημοτική αρχή, την ώρα που οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες έδιναν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες.