Την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατάφερε το Σωματείο Εργαζομένων στην «Mellon», πετυχαίνοντας σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους, που το εισόδημά τους έχει πληγεί από την εργοδοτική επίθεση και την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων.
Πιο ειδικά, η σύμβαση που «τσαλακώνει» κάμποσες από τις διατάξεις προηγούμενων αντεργατικών νομοσχεδίων, περιλαμβάνει οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς, ισοφαρίζοντας τις μειώσεις που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι το 2013, ενίσχυση της παροχής ticket restaurant από 60 σε 80 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, διατήρηση 40 λεπτών διαλείμματος εντός του 8ωρου και με αποδοχές, διατήρηση επιδομάτων γάμου, πτυχίου, παιδιού, ειδικού επιδόματος 4%, διασφάλιση πενθήμερης 8ωρης απασχόλησης, αύξηση της άδειας πατρότητας και της άδειας φροντίδας τέκνου από το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο, διατήρηση χορήγησης εφάπαξ επιδόματος παιδιού ύψους 300 ευρώ σε περίπτωση γεννήσεως τέκνου.
Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο σημειώνει πως η υπογραφή της Σύμβασης «δεν ήρθε τυχαία, ούτε από "καλές προθέσεις" της εργοδοσίας. Οργανώσαμε και εξασφαλίσαμε συστηματική, καθημερινή επαφή, πραγματοποιήσαμε κατ' ιδίαν συζητήσεις με όλους τους συναδέλφους ακόμα και με όσους εργάζονται μόνιμα απομακρυσμένα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς τους επισκεφθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Ακούσαμε κάθε προβληματισμό για την ακρίβεια, τις συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση, την εξάντληση. Οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους συνέβαλαν στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας».
Παράλληλα, επισημαίνει πως η σχεδόν καθολική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, η συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες με πάνω από 70% ποσοστό, έστειλαν μήνυμα πως στο επίκεντρο είναι η ζωή των εργαζομένων, οι δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών, του κράτους τους και των κυβερνήσεων.
«Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μόνο μας όπλο είναι οι κινητοποιήσεις, θυσίασαν τα μεροκάματό τους με τη συμμετοχή τους στις απεργίες και είπαν "θα είμαι κι εγώ εκεί". Γιατί οι αυξήσεις δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Γιατί η αξιοπρέπεια στην εργασία δεν είναι προνόμιο. Είναι δικαίωμα. Γιατί τίποτα δεν αλλάζει χωρίς οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.