Παρασκευή 20 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί θα διαδηλώσουν στη Χάγη ενάντια στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σφαγεία

Παρέμβαση στη συζήτηση για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Χάγη θα διαδηλώσουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, διατρανώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στη γενοκτονία και στον λιμό από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με ΝΑΤΟικές πλάτες, όπως και τώρα στην επίθεσή του σε βάρος του Ιράν, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Βασικοί στόχοι της Συνόδου είναι η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, το άνοιγμα νέων πολεμικών μετώπων και όχι η "άμυνα", όπως προκλητικά ισχυρίζεστε. Μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των λαών, γι' αυτό και η συμμετοχή των κρατών - μελών εκτινάσσεται στο 5% του ΑΕΠ. Τα παζάρια για την Ουκρανία εν μέσω ανταγωνισμών δεν γίνονται για τα άθλια προσχήματά σας αλλά για εδάφη, αγορές, σπάνιες γαίες, τα 500 δισ. ευρώ της ανοικοδόμησης στα συντρίμμια της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Απέναντι στις ΝΑΤΟικές αποφάσεις της Συνόδου και της ΕΕ, των κυβερνήσεων, οι λαοί θα διαδηλώσουν απαιτώντας καμία εμπλοκή, καμία θυσία για τα ΝΑΤΟικά πολεμικά σφαγεία, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Πολιτική Προστασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» και «πυρηνική αναμέτρηση» στην ημερήσια διάταξη... (2024-05-18 00:00:00.0)
Μεγαλώνει ο κίνδυνος κλιμάκωσης και επέκτασης του πολέμου (2023-06-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (2022-08-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 77 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (2022-08-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 77 χρόνια απ' το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι (2022-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ