Νέες παρεμβάσεις σήμερα προς την κυβέρνηση και τις επόμενες μέρες σε «φορείς υποδοχής»
Από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ |
Μάλιστα, συνεχίζοντας τις πιέσεις και παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των απολυμένων, σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία του Σωματείου από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων που πετούν απολυμένους εκτός των προγραμμάτων απασχόλησης.
Μαζί θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του Σωματείου των απολυμένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που βιώνουν τις ίδιες συνθήκες και ίδια προβλήματα με τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ και το τελευταίο διάστημα έχουν συντονίσει τη δράση και τις διεκδικήσεις τους.
Εκτός από τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν όλοι οι απολυμένοι των δύο επιχειρήσεων να ενταχθούν στα προγράμματα απασχόλησης, η αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του Σκαραμαγκά θα έχει, επίσης, σήμερα Πέμπτη, συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να θέσουν το ζήτημα του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φορολογία των απολυμένων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα απασχόλησης.
Παράλληλα, απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο τους συνεχίζουν την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν η παραπέρα απαξίωση και το πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις και να ανοίξει η συζήτηση για συντήρηση, εκσυγχρονισμό και ενιαία επαναλειτουργία της άλλοτε εμβληματικής βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση, 10 μήνες μετά τις απολύσεις όλων των εργαζομένων και στη συνέχεια τη ματαίωση των διαγωνισμών εκποίησης, δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι απολυμένοι και το σωματείο τους και περιγράφουν αναλυτικά σε επιστολή τους που επιδόθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού με δικαστικό επιμελητή, οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, με την ευθύνη και τις ενέργειες της κυβέρνησης, συνεχώς απαξιώνονται και περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων κινδυνεύουν να μετατραπούν σε παλιοσίδερα.
Επίσης οι απολυμένοι και τα Σωματεία τους συνεχίζουν τις δικαστικές παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό εκδικάστηκε το αίτημα ανάκλησης της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα σωματεία ενάντια στις απολύσεις τους, ενώ στις αρχές Ιούνη έχει οριστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει τα Σωματεία, επίσης κατά των απολύσεων.
Η απόφαση για την ανάκληση της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Κατά την ακροαματική διαδικασία, από την πλευρά των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά ο εμπαιγμός και τα αποτελέσματα των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, ενώ αντικρούστηκαν τα σαθρά επιχειρήματα της κυβέρνησης και οι προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Επίσης, το Σωματείο της Λάρυμνας συνεχίζει τις παρεμβάσεις προς τους φορείς υποδοχής και κυρίως στον δήμο Λοκρών για εργασιακά ζητήματα που αφορούν τους απολυμένους στα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και για θέματα που αφορούν την καλύτερη αξιοποίησή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του Σωματείου αναμένεται να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών για τα ζητήματα και τις προτάσεις που αφορούν τους απολυμένους, αλλά και συνολικότερα για τις επιπτώσεις στην περιοχή από τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ.