Σάββατο 24 Μάη 2025 - Κυριακή 25 Μάη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Αταλάντη την Κυριακή 1η Ιούνη

Για τη στήριξη λαϊκών οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη

Με σύνθημα «Κανένας μόνος. Ολοι για έναν και ένας για όλους», σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και φορείς της Λοκρίδας, με μία μεγάλη συναυλία την Κυριακή 1η Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης, δίνουν συνέχεια στην πρωτοβουλία για την έκφραση διεκδικητικής, ηθικής και υλικής αλληλεγγύης σε συντοπίτες τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης συμμετέχουν: Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Μωραΐτη, «Μαντάρα», «Συνοδοιπόροι» και μουσικοί, μέλη του Σωματείου Μουσικών Λαμίας.

Την πρωτοβουλία έχουν πάρει πάνω από 30 σωματεία και σύλλογοι της Λοκρίδας, προκειμένου να σταθούν έμπρακτα δίπλα σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες της περιοχής, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της εμπορευματοποίησης της Υγείας και Πρόνοιας.

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με μέλη τους που συμμετέχουν στην προετοιμασία και σημειώνουν ότι η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί πλατιά από τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές και συνολικότερα τους κατοίκους της περιοχής.

«Ηδη, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας δράσεις, όπως οι αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για παιδιά στο γήπεδο Αταλάντης κ.λπ.» αναφέρει η Ηρώ Σουλτανοπούλου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.

Σημειώνει επίσης ότι «η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία των παιδιών, για τα οποία τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν θετικό παράδειγμα. Επίσης σημαντικό είναι ότι συνεχώς η πρωτοβουλία αυτή πλαισιώνεται από νέους συλλόγους και σωματεία, κάτι που μαζί με την ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

«Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι κάτι που προέκυψε από το πουθενά. Σε μεγάλο βαθμό έχει βάση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Λοκρίδα για διάφορα ζητήματα και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε. Από τον αγώνα της ΛΑΡΚΟ, τα μπλόκα των αγροτών, τις διεκδικήσεις των εμπόρων και επαγγελματιών, από τις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, τις διεκδικήσεις στα σχολεία κ.λπ.», τονίζει από την πλευρά του ο Μάκης Κοντογιώργος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αταλάντης.

Και προσθέτει: «Μέσα απ' όλη αυτή την προσπάθεια δεν θέλουμε μόνο να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για αυτές τις οικογένειες, που πραγματικά υποφέρουν. Θέλουμε να αναδείξουμε τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία και την Πρόνοια, το γεγονός ότι οι οικογένειες αυτές, εργατικές - λαϊκές οικογένειες, αναγκάζονται να πληρώνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης. Να αναδείξουμε τις ελλείψεις στα σχολεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και να στείλουμε το μήνυμα ότι διεκδικούμε να ζήσουμε στον τόπο μας με ένα μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας».

«Η όλη αυτή προσπάθεια αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής. Δείχνει ότι μπορούμε να οργανώσουμε τη δράση μας, να δώσουμε στήριξη και ελπίδα για το μέλλον», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Θωμάς Καρατράντος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΖΑ Αταλάντης. «Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα και για τους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη οργάνωσης, συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, για την ανάγκη να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για τις ζωές μας», σημειώνει.

«Οποιαδήποτε στήριξη μπορέσουμε να προσφέρουμε είναι ανακούφιση για αυτές τις οικογένειες. Δεν είναι μόνο η υλική βοήθεια, αλλά το κουράγιο πώς κάποιος στέκεται δίπλα τους, η δύναμη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται», τονίζει ο Τάσος Γεωργάς, απολυμένος της ΛΑΡΚΟ και κάτοικος του οικισμού του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Σημειώνει επίσης ότι παλιότερα, όσο το εργοστάσιο λειτουργούσε, οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους στήριζαν τους συναδέλφους τους που σακατεύονταν στα καμίνια και το εργοστάσιο. «Τώρα το εργοστάσιο έκλεισε, η κυβέρνηση μας πέταξε στον δρόμο και μας γύρισε την πλάτη. Τα προβλήματα ωστόσο είναι εδώ και γίνονται όλο και μεγαλύτερα, όπως και οι ανάγκες. Για αυτό τέτοιες πρωτοβουλίες, αυτή η λαϊκή - εργατική αλληλεγγύη έχει τεράστια σημασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική κλιμάκωση με κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας (2024-03-28 00:00:00.0)
Ενταση του κοινού αγώνα για ενιαία επαναλειτουργία και διασφάλιση των θέσεων εργασίας (2024-03-27 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους στις 28 Μάρτη, για να μην περάσει το έγκλημα! (2024-03-23 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε, για να μη μαραζώσει ο τόπος μας» (2024-03-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα για κοινό συντονισμένο αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική (2024-02-06 00:00:00.0)
Κάνουν πράξη την αλληλεγγύη (2015-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ