Πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα
Στην Αττική η 42η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μάη, με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. και τερματισμό στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 6.30 μ.μ., όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.
Στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Διήμερου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης:
Το Σάββατο 17 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Λευκάδας και φορείς της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας διοργανώνουν συγκέντρωση στο Ακτιο, στις 7 μ.μ. στην πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης. Θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. πορεία στην πόλη της Λευκάδας.
Την Κυριακή 18 Μάη
- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης πραγματοποιούν παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας, με σημείο έναρξης την πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 12 μ.
- Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία ειρήνης στον Βόλο, με αφετηρία το δημαρχείο Νέας Ιωνίας στις 6.30 μ.μ.
Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει το Σάββατο 17 Μάη τον 7ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» (23 χλμ.), προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρ. Λαμπράκη.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στην Τρίπολη, με εκκίνηση στις 6 μ.μ. από το Πάρκο των Αλύγιστων στον Αγιο Αθανάσιο (πλησίον φυλακών Τρίπολης - θα δρομολογηθούν και λεωφορεία από την πλατεία Αρεως στις 5 μ.μ.).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και μη ανταγωνιστικός αγώνας δρόμου 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (6-15 ετών), στον χώρο της πλατείας Αρεως, με εκκίνηση στις 6.30 μ.μ.
Ολοι οι αγώνες (23 χλμ. και 1.000 μ.) είναι δωρεάν και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στον σύνδεσμο: https://forms.gle/oh2D6th1Frz1oLsm9. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη φόρμα μέχρι σήμερα Τρίτη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (Ανδρέας Γιαννόπουλος).
Αγώνα Δρόμου Ειρήνης προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη, αγωνιστή και μάρτυρα για την ειρήνη, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 17 Μάη, στις 11 π.μ. στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας και η δημοτική αρχή της πόλης.
Στηρίζουν και συμμετέχουν ο ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ελεύθερο τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα μήκους 5.000 μ. χωρίς συναγωνισμό, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι αύριο Τετάρτη, στο email eepatda@gmail.com και στο τηλέφωνο 6946823701.