Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να μη λείψει κανείς!

Λίγες μέρες πριν την 24ωρη απεργία και οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλία έχουν ριχτεί ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της. Με το σύνθημα «Ολοι στην απεργία» καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς. Στόχος είναι να «φτάσει» παντού το ταξικό κάλεσμα πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης και όλων των εργατικών δικαιωμάτων και καταδίκης των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι οποίες ξεπουλούν τις κατακτήσεις που με αγώνες και αίμα πήρε η εργατική τάξη.

Στη Λάρισα, όπου το Εργατικό Κέντρο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παίρνοντας απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στις 29 Μάη, οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας εντείνονται. Η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα, που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10 π.μ.

Μέχρι χτες κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πρωτοβάθμιων σωματείων περιόδευσαν σε 100 εργασιακούς χώρους περίπου και μοίρασαν πάνω από 5.000 προκηρύξεις. Στη Λάρισα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν: To Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, η Ενωση Λογιστών, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Μέχρι χτες αργά το βράδυ συνεδρίαζαν και οι διοικήσεις άλλων σωματείων για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς πραγματοποιούνται και στην Καρδίτσα, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πήρε, ομόφωνα, απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Η συγκέντρωση στην Καρδίτσα, που συνδιοργανώνεται με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Βόλο κλιμάκια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών έχουν περιοδεύσει σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, μοιράζοντας πάνω από 3.000 προκηρύξεις και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει, επίσης, την ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου που αρνήθηκε ακόμα και να συνεδριάσει η ολομέλεια προκειμένου να πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Επί «ποδός» βρίσκονται και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στα Τρίκαλα για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Και στα Τρίκαλα η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) είπε «όχι» στη συμμετοχή στην απεργία που πρότεινε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν στην απεργία(2003-03-20 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες(2002-05-28 00:00:00.0)
Πανεργατική κινητοποίηση δηλώνουν οι αποφάσεις(2002-05-21 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη(2002-04-25 00:00:00.0)
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις(2002-04-18 00:00:00.0)
Συμμετοχές δευτεροβάθμιων οργανώσεων(2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ