Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανεργατική κινητοποίηση δηλώνουν οι αποφάσεις

Καθημερινές είναι πλέον οι συνεδριάσεις οργάνων που αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργία. Μέχρι σήμερα αποφάσεις έχουν πάρει: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, Εργατικό Κέντρο Πύργου, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Προμηθέας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, Σωματείο Ζύθου - Ποτών - Τροφίμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Οικοδόμων Ιωαννίνων, Σωματείο Συνταξιούχων Ιωαννίνων, Σωματείο Δημοσίων Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Σωματείο Χειριστών Ανελκυστήρων Θεσσαλονίκης, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, Συνδικάτο Οικοδόμων Καστοριάς, Σωματείο Μουσικών Σερρών και στη Θάσο τα Σωματεία Ναυτεργατών, Οικοδόμων Λιμεναρίων, Οικοδόμων και Λατόμων Β. Θάσου και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου, Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Ενωση Λογιστών Κέρκυρας. Στην απεργία καλεί, επίσης, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών.

Στερεά - Εύβοια

Με περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 Μάη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα γίνουν σε Στερεά - Εύβοια.

Στη Φωκίδα, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει αποφασίσει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Λαού της Αμφισσας. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Σωματεία Οικοδόμων, ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών.

Στην Εύβοια, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σήμερα, θα γίνουν εξορμήσεις και μοίρασμα ανακοινώσεων για την απεργία, στα εργοστάσια «ΔΑΡΙΓΚ» και «Μηχανική», ενώ αύριο συνδικαλιστές θα επισκεφτούν τα εργοστάσια «ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ» και «Σέλμαν».

Στην Φθιώτιδα έχει αποφασιστεί απεργιακή συγκέντρωση από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πάρκου. Συνδικαλιστές θα επισκεφτούν σήμερα το απόγευμα τα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», «Βασιλόπουλος» και «Γαλαξίας», ενώ άλλο κλιμάκιο θα κάνει περιοδεία σε γιαπιά της νότιας Λαμίας.

Στη Θήβα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Πελοπόννησος

Στον Πύργο, τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία στις 29 Μάη αποφάσισε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πύργου, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ, προχτές την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των αντιπροσώπων, με μοναδικές παραφωνίες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Πέππα και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στις 10 π.μ.

Επίσης το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο των αντιπροσώπων με ομόφωνο ψήφισμά του καταδίκασε την πρακτική της κυβέρνησης και τις δηλώσεις του Κώστα Σημίτη αναφορικά με την παρακολούθηση των λαϊκών συγκεντρώσεων και των διαδηλωτών.

Στην Τρίπολη, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Μάη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλούν σε σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση κι επιτυχία της απεργίας, την Τετάρτη 22 Μάη στις 8 μ.μ. στο ΕΚ Ζακύνθου.

Συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα προσυγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και από κει με πορεία θα φτάσουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα γίνει η κοινή με τους δημόσιους υπάλληλους συγκέντρωση στις 10 π.μ. Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί επίσης στην Κόρινθο, που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, στις 10 π.μ., στα Περιβολάκια. Στην Καλαμάτα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων καλεί στις 9.30 π.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη. Στην Κέρκυρα, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Στην Ζάκυνθο το ΕΚ καλεί στις 10 το πρωί στο κτίριό του. Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση καλεί στις 10 το πρωί έξω από το ΕΚ. Στην Καστοριά η Συντονιστική Επιτροπή καλεί στις 10.30 το πρωί στο ΕΚ. Στην Κοζάνη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Στη Νάουσα καλεί το ΕΚ στις 9.30 π.μ. στο κτίριό του. Στις Σέρρες καλεί η Συντονιστική Επιτροπή στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Καβάλα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή στις 10 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ