Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Προειδοποιούν με απεργία, ενάντια στην τρομοκράτηση απεργών

ΣΕΟΥΛ.--

Η δεύτερη, σε μέγεθος, συνδικαλιστική οργάνωση της Νότιας Κορέας προειδοποίησε χτες την κυβέρνηση του προέδρου Κιμ Ντάε - Γιουνγκ πως θα προκηρύξει πανεθνική απεργία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, εκτός και εάν αποφασίσει να σταματήσει την πρακτική τρομοκράτησης εργαζομένων στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που απολύθηκαν πρόσφατα επειδή συμμετείχαν στη διοργάνωση μακρόχρονου απεργιακού αγώνα.

Εκπρόσωπος της «Κορεατικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Ενώσεων» προσδιόρισε την ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας στο διάστημα πραγματοποίησης των ποδοσφαιρικών αγώνων στη Σεούλ, δηλαδή, μεταξύ 31ης Μάη έως 30 Ιούνη.

Πάντως, χτες, ανακοινώθηκε πως περίπου 70.000 μεταλλεργάτες της βαριάς βιομηχανίας θα ξεκινήσουν από αύριο (Τετάρτη) στάσεις εργασίας. «Εάν η κυβέρνηση δε σταματήσει την πολιτική καταστολής σε βάρος των εργαζομένων θα αρχίσουμε ένα σκληρό αγώνα σ' όλη τη χώρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε χαρακτηριστικά συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργατών μετάλλου, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις τουλάχιστον 350 εργαζομένων της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας επειδή πήραν μέρος στη διοργάνωση μεγάλης απεργίας διαρκείας.

Ο πρόεδρος Κιμ, από την πλευρά του, δε φάνηκε να συγκινείται καθώς προτίμησε να απευθύνει έκκληση στη διοίκηση δημοσίων και ιδιωτικών εταιριών με στόχο την αποτροπή πραγματοποίησης πανεθνικής απεργίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως οι απεργίες σε κάθε τομέα του δημόσιου και κρατικού τομέα της Ν. Κορέας απαγορεύονται διά... νόμου και διά ροπάλου.

Συνελήφθη ο γιος του προέδρου...

Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο, συνελήφθη με τις κατηγορίες υπόπτου για δωροληψία και διαφθορά ο νεαρότερος γιος του προέδρου της Ν. Κορέας. Ο 39χρονος Κιμ Χονγκ -Γκιουλ, που ζει στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, αλλά αναγκάστηκε προσφάτως να επιστρέψει στη Σεούλ για να απαντήσει στα ερωτήματα εισαγγελέων. (Κατηγορείται πως δωροδοκήθηκε πέρσι με εκατομμύρια δολάρια από κύκλο επιχειρηματιών, εκ των οποίων ο ένας (ονόματι Τσόι) βρίσκεται σήμερα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής). Εάν ο Κιμ Χονγκ - Γκιουλ κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες, τότε αντιμετωπίζει ποινή πενταετούς κάθειρξης.

Ανάλογα μελανό προδιαγράφεται το μέλλον και για το δευτερότοκο γιο του προέδρου, εναντίον του οποίου εκκρεμούν επίσης κατηγορίες για δωροληψία εκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρηματικά κονσόρτσιουμ προκειμένου να εξασφαλίσει, υπέρ τους, «ευνοϊκή μεταχείριση» για την ανάληψη της εργολαβίας διαφόρων δημοσίων έργων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόσκληση Πιονγιάνγκ στον Νοτιοκορεάτη ηγέτη για επίσκεψη(2018-02-13 00:00:00.0)
Συνάντηση των ΥΠΕΞ το Σάββατο(2015-03-18 00:00:00.0)
Στήνουν σκηνικό «έντασης» μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ(2011-12-20 00:00:00.0)
Δεν είδε βλάβη ο πιλότος του «Μπόινγκ»(2002-04-17 00:00:00.0)
Γενικές εκλογές στη Νότια Κορέα(2000-04-14 00:00:00.0)
Οικονομικό σκάνδαλο ωθεί σε παραίτηση τον πρωθυπουργό(1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ