Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δημοσκόπηση - απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση

Η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης κατήγγειλαν την προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων με τα «συγκεκριμένα μηνύματα» που επιχειρεί να στείλει τηλεφωνική δημοσκόπηση της «ΟΠΙΝΙΟΝ»

Από τη χτεσινή συνέντευξη (Γιάννης Μπουτάρης, Αγάπιος Σαχίνης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης)

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνέντευξη (Γιάννης Μπουτάρης, Αγάπιος Σαχίνης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης)
Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρίας δημοσκοπήσεων «OΠINION» καταθέτει σήμερα η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», και απαιτεί να μην ξαναχρησιμοποιήσει σε καμία δημοσκόπησή της τον τίτλο της και το όνομα του υποψήφιου δημάρχου Αγάπιου Σαχίνη. «Δε δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα να παρεμβαίνει με τη μορφή δημοσκοπήσεων στη διαμόρφωση των δεδομένων όσον αφορά στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών», δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησε η «OΠINION» για την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Και σημείωσε πως όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται, η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη των δημοτικών εκλογών. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ήδη με επιστολή έχει απευθυνθεί στους τρεις συνυποψηφίους του και τους καλεί να μη συναινέσουν σε μια τέτοια πρακτική. Ακόμη, τους απηύθυνε πρόσκληση για δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα που προέκυψε.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», παρουσία νομικών που συμμετέχουν και στηρίζουν την παράταξη (Χρ. Γιαταγάνα, Γ. Χατζηαθανασίου, Σ. Μελανεφίδου) ανακοινώθηκε η απόφαση να στραφούν δικαστικά εναντίον της εταιρίας και των υπευθύνων της με την απειλή χρηματικής αποζημίωσης και προσωπικής κράτησης.

Τόσο ο Αγάπιος Σαχίνης, όσο και ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Λ. Κωνσταντινίδης, που συμμετέχουν στη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μίλησαν για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, με στόχο τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στη διοίκηση του δήμου, από τη μία, και τη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, από την άλλη. Τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης, που έγινε σε δείγμα 600 Θεσσαλονικέων, δείχνουν ότι στο ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που σκέφτεστε να ψηφίσετε για δήμαρχο», δηλώνουν: 57,9% Β. Παπαγεωργόπουλο (ΝΔ), 27,4% Σπ. Βούγια (ΠΑΣΟΚ), 4,3% Αγ. Σαχίνη και 0,6% Τ. Κουράκη (ΣΥΝ). Το εξοργιστικό, αλλά και χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματά της, μόλις το 18% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ εμφανίζεται να γνωρίζει τον Αγ. Σαχίνη!

«Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιήσει προκειμένου να διαμορφώνει τους δικούς του πολιτικούς όρους παρέμβασης στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο πολιτικός λόγος, η πολιτική ανιδιοτέλεια της παράταξης "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα", η πολιτική αξιοπρέπεια όλων όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, δε μας επιτρέπουν να συναινέσουμε διά της σιωπής μας σε μια τέτοιου είδους απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση», σημείωσε ο Α. Σαχίνης.

Και μιλώντας για τον στόχο της δημοσκόπησης, ανέφερε: «Στέλνει ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα: α) "Χανόμαστε. Η κεντροαριστερά, όλοι τα κεφάλια μέσα και πάμε να μεγαλώσουμε τη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος". β) "Η υπάρχουσα πολιτική στο δεύτερο δήμο της χώρας εξυπηρετεί τη μέχρι σήμερα πολιτική πραγματικότητα στην πόλη και σε όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτή, άρα πρέπει να τη διατηρήσουμε". Την ίδια στιγμή στέλνει και μήνυμα πως πάνε στις μυλόπετρες όσοι αμφισβητούν την πολιτική της σημερινής διοίκησης και όσοι διαπιστώνουν πως η πολιτική πρόταση της κυβέρνησης για το ξεπέρασμα των προβλημάτων της πόλης απέχει από τις προσδοκίες του λαού της Θεσσαλονίκης».

Η πρόταση για δημόσιο διάλογο, που απευθύνεται στους τρεις συνυποψήφιους δημάρχους Β. Παπαγεωργόπουλο, Σπ. Βούγια και Τ. Κουράκη, σκοπό έχει να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούν αυτά που επιχειρηματίες και επιχειρήσεις δημοσκοπήσεων, και όχι μόνον, προσπαθούν να επιβάλουν στην πόλη. «Οποιος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, όποιος κάνει ότι δεν ακούει στο κάλεσμα είναι συμμέτοχος και συνένοχος σε αυτή την πρακτική», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και κατέληξε προειδοποιώντας: «Ο Αγ. Σαχίνης και η παράταξη δε χωράμε σε τσεπάκια. Δε χωράμε σε κανένα οικονομικό ούτε πολιτικό αλισβερίσι. Ορθιοι θα δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών».

Η Χρ. Γιαταγάνα διευκρίνισε ότι με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα επικαλεστούν την προσβολή της προσωπικότητας του Α. Σαχίνη και κατά δεύτερο λόγο του συνδυασμού, στηριζόμενοι σε δύο βασικά γεγονότα που προκύπτουν από την έρευνα της OΠINION. «Δίνει στον Α. Σαχίνη ποσοστό αναγνωρισιμότητας 18% μεταξύ των οπαδών του ΚΚΕ όταν επί δύο 4ετίες έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος σχεδόν αποκλειστικά με ψήφους του ΚΚΕ. Στη συνέχεια δείχνει το ΔΗΚΚΙ να φέρεται να ψηφίζει κατά 50% τον κ. Βούγια και κατά 50% τον κ. Παπαγεωργόπουλο, όταν 3 μέλη της ΚΕ στηρίζουμε αυτόν τον συνδυασμό με όλες μας τις δυνάμεις. Επομένως τέτοιες δόλιες ενέργειες, που εξυπηρετούν σκοπιμότητες, δε θα τις δεχτούμε προκειμένου να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε η γνωστή νομικός Χρ. Γιαταγάνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φορομπηχτική επιδρομή με αύξηση δημοτικών τελών (2008-11-01 00:00:00.0)
Πολιτικές οι ευθύνες της οικονομικής διαχείρισης (2008-04-17 00:00:00.0)
Παίζει με την υγεία των μαθητών (2005-11-30 00:00:00.0)
Τα... χούγια του Βούγια (2004-03-31 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις (2002-12-20 00:00:00.0)
Στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» το δημαρχείο (2002-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ