Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παίζει με την υγεία των μαθητών

Προγραμματίζει να μετατρέψει πάρκο και πεζόδρομο δίπλα σε σχολικό συγκρότημα σε πάρκινγκ και δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Αμεση η αντίδραση της κίνησης «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ»

Η πλειοψηφία του Δήμου θέλει να μετατρέψει αυτή τη μοναδική όαση για τα παιδιά, σε εφιάλτη. Στο βάθος η μπουλντόζα επί τω έργω!
Η πλειοψηφία του Δήμου θέλει να μετατρέψει αυτή τη μοναδική όαση για τα παιδιά, σε εφιάλτη. Στο βάθος η μπουλντόζα επί τω έργω!
Να μετατρέψει τον πεζόδρομο και το πάρκο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σχολικό συγκρότημα των 8ου - 18ου Δημοτικών και 69ου - 70ού Νηπιαγωγείων Θεσσαλονίκης, σε δρόμο κυκλοφορίας και πάρκινγκ αυτοκινήτων 17 θέσεων είχε προγραμματίσει η πλειοψηφία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά, όμως, από τις εύλογες αντιδράσεις γονιών, μαθητών, δασκάλων και την παρέμβαση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ» στο δημοτικό συμβούλιο (29/11) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

Το θέμα ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική σύμβουλο της κίνησης «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ» Χρ. Γιαταγάνα, με πρόταση να παραμείνουν και να φτιαχτούν ακόμα καλύτερα, ο πεζόδρομος και το πάρκο. Μετέφερε, επίσης, τις διαμαρτυρίες των μαθητών, που με 26 επιστολές απευθύνονται στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι έχουν ανάγκη το πάρκο με τα δέντρα και την παιδική χαρά, γιατί είναι ο μοναδικός χώρος στην περιοχή, όπου μπορούν να παίζουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους αν ο πεζόδρομος μετατραπεί σε δρόμο.

Η αντιπροσωπεία γονέων, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ζήτησε το λόγο, αλλά δεν τους δόθηκε για λόγους «διαδικαστικούς»... Παρεμβάσεις έκαναν, ακόμα, ο Αγαπ. Σαχίνης και ο Κ. Δρούτσας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πεζόδρομος φτιάχτηκε επί δημάρχου Γιαννούση γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, που υποστηρίζουν γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής. Σημειώνεται ότι οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών, το Σχολικό Συμβούλιο, η Ενωση Γονέων 5ου Διαμερίσματος, κάτοικοι με εκατοντάδες υπογραφές, και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ» εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα επισκεφτεί ο ίδιος το σχολείο αύριο Πέμπτη και πως σήμερα Τετάρτη η διεύθυνση Αρχιτεκτονικής και Τοπογραφίας θα συναντηθεί με τους Συλλόγους Γονέων. Ο υπεύθυνος Αρχιτεκτονικής, Ν. Ταχιάος, ισχυρίστηκε στην τοποθέτησή του ότι το συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρετεί την κυκλοφορία και ότι δήθεν δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των μαθητών με έναν «ήπιας κυκλοφορίας» δρόμο, ανάμεσα στην πόρτα του σχολείου και στην παιδική χαρά - πάρκινγκ αυτοκινήτων!

Διευκρινίζεται ότι ο πεζόδρομος και το πάρκο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ορέστου και Δελφών στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τα μέσα του Νοέμβρη έχει ξεκινήσει εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται. Το σχέδιο προέβλεπε πάρκινγκ με 17 θέσεις για να ενώσει τις δύο παράλληλες οδούς Δελφών (οδός ταχείας κυκλοφορίας) και Χαλκιδικής διά μέσου της Ορέστου (πεζόδρομος), δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον για τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ