Κυριακή 12 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στον Καιάδα της Σοφοκλέους

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο νόμος για την «επιχειρηματικότητα» και το υπουργείο Οικονομίας σπεύδει να προωθήσει τις ιδιαίτερα... ευαίσθητες διατάξεις του. Ετσι, τις επόμενες μέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γ. Ζανιάς, διοργανώνει μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή των διοικητών των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε «να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες επενδύσεων που προσφέρει η νέα νομοθεσία».

Ποια είναι η ουσία; Να «σπρωχτούν» και, μάλιστα, γρήγορα γρήγορα, τα διαθέσιμα των Ταμείων προς τη Σοφοκλέους, αφού αποτελούν την τελευταία ουσιαστικά ελπίδα της κυβέρνησης για τη διαβόητη ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου, την προσέλκυση νέων... επενδυτών, την αναθέρμανση της χρηματαγοράς, την εισαγωγή προς πώληση μιας σειράς δημοσίων επιχειρήσεων, που περιμένουν στην ουρά, την καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων και προσδοκιών κλπ., κλπ. Με άλλα λόγια, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα των Ταμείων, ως προσάναμμα, σ' έναν καινούριο πύρινο κύκλο ανακατανομής των λαϊκών εισοδημάτων, προς όφελος της ολιγαρχίας, σαν αυτόν, που όλοι γίναμε μάρτυρες πριν από δύο χρόνια.

Και τα διαθέσιμα των Ταμείων; Το σήμερα και το αύριο εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων; Ποιος τους ρωτάει αυτούς... Προέχει η... ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ