Κυριακή 12 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γέφυρα άμεσου κινδύνου»

Σε «επικίνδυνη αιώρα» έχει μετατραπεί η κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον Πηνειό, στην Αγία Παρασκευή Τεμπών, καθώς οι ταλαντώσεις της κάτω από τα βήματα όσων τη διαβαίνουν είναι πάρα πολύ έντονες και νιώθεις, ότι βαδίζοντας πάνω της παίζεις τη ζωή σου κορόνα - γράμματα! Ο κίνδυνος ενός δυστυχήματος με πολλά θύματα είναι υπαρκτός, καθώς η γέφυρα έχει να συντηρηθεί πάνω από τρεις δεκαετίες! Η τελευταία πρόταση μελέτης για συντήρηση έγινε το 1985, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε, επειδή δε δόθηκαν τα κονδύλια που απαιτούνταν!!

Να σημειωθεί ότι η γέφυρα αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση προς ένα σημείο που θεωρείται θρησκευτικού, αλλά και παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να τη διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στη διάρκεια της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, περνούν απ' αυτή, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, χιλιάδες πιστοί απ' όλη τη χώρα.

Την αρμοδιότητα για τη συντήρηση της κρεμαστής γέφυρας των Τεμπών έχει η ΕΥΔΕ - πρόκειται για δημόσια υπηρεσία που ασχολείται με τη συντήρηση αυτοκινητοδρόμων και εδρεύει στην Αθήνα - η οποία, όμως, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δε γνωρίζει καν την κατάσταση της γέφυρας και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Βεβαίως, η ευθύνη ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο και θα πρέπει πάραυτα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ