Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηλεκτρονικά «πυροτεχνήματα»

Σε εξαγγελίες - «πυροτεχνήματα», για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του κυβερνώντος κόμματος, προέβη για άλλη μια φορά χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέσω της διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (πρώην ΚΕΠΥΟ). Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας, Π. Γεωργιάδης, επανέλαβε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται ή σχεδιάζεται να προσφερθούν στους φορολογούμενους μέσω της υπηρεσίας TAXISnet. Στα πλαίσια αυτά προανήγγειλε τη δυνατότητα υποβολής από τους φορολογούμενους των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω του διαδικτύου, από το 2001! Πρόκειται για εξαγγελία που σκοπεύει ξεκάθαρα στη δημιουργία εντυπώσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό γιατί αφ' ενός μεν μία τέτοιου είδους υπηρεσία δεν αλλάζει τον άδικο χαρακτήρα του ισχύοντος φορολογικού συστήματος, αφ' ετέρου δε η υλοποίηση αυτής καθαυτής της υπηρεσίας (υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέσω Ιντερνετ) εμπεριέχει σοβαρές δυσκολίες δεδομένου ότι οι φορολογικές δηλώσεις είθισται να συνοδεύονται από πληθώρα εγγράφων και δικαιολογητικών.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Π. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει με τις τράπεζες για τη δυνατότητα πληρωμής φόρων μέσω πιστωτικών και άλλων καρτών. Οπως ανέφερε, αποφασίστηκε ήδη να τοποθετηθούν μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATM) σε όλες τις εφορίες που είναι ενταγμένες στο TAXIS για την πληρωμή των φόρων σε μετρητά, καθώς επίσης η τοποθέτηση μηχανημάτων POS για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να καθοριστεί το ποσοστό επί των συναλλαγών που θα λαμβάνουν οι τράπεζες από το δημόσιο, από την παραπάνω υπηρεσία. Σχετικά με το ίδιο θέμα ανέφερε, επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης του τεκμηρίου που ισχύει για τους φορολογούμενους στις δαπάνες που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών καρτών.

Τέλος, ο Π. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην προώθηση της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών καθώς και χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ (για τις μηδενικές και πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ υπάρχει ήδη η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχή με τους ελεύθερους επαγγελματίες(2009-02-24 00:00:00.0)
Η υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά(2004-03-04 00:00:00.0)
Ταχυδρομείται η 3η παρτίδα εκκαθαριστικών(2003-04-22 00:00:00.0)
Χωρίς επικύρωση οι φορολογικές δηλώσεις(2002-08-01 00:00:00.0)
Υπόσχονται λιγότερη ταλαιπωρία(2002-01-30 00:00:00.0)
Δάνεια και για την πληρωμή φόρων(2000-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ