Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πατριδογνωμόνιο
«Το Τέρας της Αμερικής»

Προχτές, οι «Times» της Νέας Υόρκης είχαν μια συγκλονιστική αποκάλυψη για έναν από τους πιο πιστούς, φανατικούς κυριολεκτικά, συμμάχους των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, επί πολέμου δήθεν εναντίον των Ταλιμπάν που σήμερα κυβερνούν τη χώρα αυτή. Τον χαρακτηρίζει νέο, χαρισματικό, στρατιωτικά ικανότατο, και ουσιαστικό νικητή της μάχης της Κανταχάρ. Τα φριχτά που ακολουθούν στο άρθρο τα επιστρατεύω σήμερα, ως τροφή για σκέψη, για όσους θα πάνε ή δεν θα πάνε, που δεν πρέπει, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, και ακούνε ένα σωρό γυαλιστερές και τικτοκάτες μεγαλοστομίες περί συμμάχων, στρατηγικών εταίρων, διεθνών συμφωνιών, κι άλλα τέτοια.

Ο πετυχημένος αυτός στρατηγός Αμπντούλ Ραζίκ, που δολοφονήθηκε το 2018, χαρακτηρίζεται Το Τέρας της Αμερικής. Από τους ίδιους τους Αμερικάνους. Πέτυχε τους σκοπούς, δολοφονώντας, βασανίζοντας φριχτά και απάγοντας χιλιάδες ανθρώπους, με κτήνη αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και πληρώνονταν από τους Αμερικάνους... Η έρευνα της εφημερίδας σηκώνει την τρίχα και σε πεθαμένο. Στον λεγόμενο λοιπόν δυτικό κώδικα αξιών - κάθε φορά που το ακούτε αυτό να έχετε κατά νου την πολιτική εξαπάτηση - άμα θες να νικήσεις φτιάχνεις το κατάλληλο τέρας. Κι ύστερα έρχεται η θεσμοθέτηση των τεράτων και περνάει σχολιασμένη δυστυχώς, επιμένω δυστυχώς μόνο από το ΚΚΕ, η ρήση Κασσελάκη περί Ιεράς Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Πάμε σε ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που καταρτίζει φέτος πολεμικό προϋπολογισμό, ψάχνοντας αναισθησιολόγους για τα νοσοκομεία Παίδων, εν μέσω σφαγής των νηπίων στη Γάζα. Ενισχύουμε από τα λεφτά, που ως λαός δεν έχουμε, τον ανίερο πόλεμο επικράτησης των δυτικών καπιταλιστικών συμφερόντων επί των ανατολικών και αποανατολίτικων, και κάθε μέρα μονοπωλεί την επικαιρότητα της ζωής μας το έργο χαρισματικών τεράτων, έχοντας αρχίσει εδώ και καιρό να τους καλούμε στα κοινοβούλια και να τους χειροκροτάμε, πλην ΚΚΕ, ως συνήθως.

Είναι παραπάνω από κρίσιμες αυτές οι ευρωεκλογές, παρά την αίσθηση της σαπίλας που αφήνει η... συμπαραγωγή πολιτικής από 705 ευρωβουλευτές και καμιά πενηνταριά χιλιάδες χρυσούς και άγιους λομπίστες. Και είναι κρίσιμης σημασίας, όχι η αύξηση απλώς αλλά ο πολλαπλασιασμός των κουκουέδων ευρωβουλευτών. Γιατί στην εποχή του Νετανιάχου και του Ζελένσκι, των εγκλημάτων όχι μόνο της Γάζας που βλέπουμε, αλλά και πάμπολλων περιοχών του κόσμου που ούτε βλέπουμε ούτε ακούμε, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά και μουσουλμάνικα και χριστιανικά και άθεα και ημίθεα τέρατα εξοντώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, διαφθείρουν εκατομμύρια μυαλά και ψυχές, και παίζουν στα χρηματιστήρια τα κέρδη από την πείνα, την παιδική πορνεία, την παιδική εργασία και την αόρατη, αλλά πραγματική γεροντική ευθανασία. Δεν χρειάζονται αποδείξεις γι' αυτό. Μια ματιά δίπλα μας στον κάμπο της Λάρισας, που ρημάχτηκε από τον «Ιανό» και τον «Ντάνιελ». Το μόνο που φρόντισαν η κυβέρνησή μας και οι ανίεροι σύμμαχοί μας είναι να μεταστεγαστεί και να λειτουργεί άψογα η βάση του Στεφανοβίκειου. Λίγο πιο κάτω το αίσχος μιας Σούδας, σαν την αμοιβάδα απέκτησε και αδερφή βάση του Βορρά στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι κρίσιμες λοιπόν αυτές οι ευρωεκλογές, γιατί είναι σαν να μας έχουν βάλει όλους στο βρυξελλιώτικο μπλέντερ, με τις ακαθαρσίες, τα σάπια συμφέροντα, τα κόπρανα των λύκων. Κι όμως σ' αυτό το μπλέντερ που μπήκαν όλα τα κόμματα, τώρα που αδειάζει για να ανανεωθεί το περιεχόμενό του, φάνηκε ότι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές βγήκαν σαν δυο αναλλοίωτες, ατσάλινες ηθικά και πολιτικά, οβίδες που δεν έγιναν πολτός, δεν αφομοιώθηκαν, δεν μεταλλάχτηκαν. Αν είναι περισσότεροι το μπλέντερ θα αχρηστευθεί. Κι ένα ψήγμα αλήθειας και μια πολιτική παρέμβαση - προειδοποίηση, προστατευτική για τα λαϊκά δικαιώματα, θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον. Αλλιώς ετοιμαστείτε για ένα ...ευρωπαϊκό προϋπολογισμένο Αφγανιστάν, όπου θα κυριαρχήσει πάλι κάποιο Τέρας της Αμερικής!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ