Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Να τους κόψουμε την αντιλαϊκή φόρα με δυνατό ΚΚΕ!

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η συζήτηση για τα λαϊκά προβλήματα πρέπει να γίνεται με τη σκέψη στις 10 Ιούνη, γιατί το αντιλαϊκό κοντέρ δεν μηδενίζει, συνεχίζει να γράφει και να φορτώνει βάρη στη λαϊκή οικογένεια», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στη σύσκεψη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι την επόμενη μέρα οι άθλιοι μισθοί θα είναι εδώ, τα ωράρια - λάστιχο, η 6ήμερη εργασία, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η τραγική έλλειψη ελεύθερων χώρων για αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, προσθέτοντας: «Οσο και αν προσπαθούν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους να βγάλουν λάδι την πολιτική της ΕΕ που όλοι τους υπηρετούν, η πραγματικότητα δεν μιλάει απλά, φωνάζει: Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία βρίσκεται η ΕΕ των μονοπωλίων, των λόμπι, της φτώχειας, των πολέμων».

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε στο ζήτημα της δημόσιας Υγείας, με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων. Κατήγγειλε ως πρόκληση τα όσα λέει η κυβέρνηση περί στήριξης της Υγείας απ' τα ματωμένα πλεονάσματα, αφού, όπως σημείωσε, «έχει περάσει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, βάζοντας τιμοκατάλογο στη ζωή μας με την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ίδια στιγμή παραμένουν κλειστά τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Λοιμωδών στη γειτονιά σας».

Οπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το αντίπαλο δέος σε αυτήν την πολιτική δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει το καλύτερο «πλυντήριο» της «ευρωπαϊκής κανονικότητας» των κλειστών νοσοκομείων και ΜΕΘ σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, που ως κυβέρνηση άνοιξε το πρώτο νοσοκομείο με Σύμπραξη Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα στη Σαντορίνη, ενώ κράτησε κλειστό το Λοιμωδών, ούτε βεβαίως το ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, αρκεί να μην έχουν μεγάλο αντίτιμο, όπως λέει ο Ν. Ανδρουλάκης, ή η Νέα Αριστερά, που τα στελέχη της ήταν υπουργοί και Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μπορούν να είναι η Ελληνική Λύση ή η Πλεύση Ελευθερίας, που δεν αμφισβητούν τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δηλαδή αποδέχονται την Υγεία - εμπόρευμα, τη λογική του κόστους - οφέλους που διαπερνά τη στρατηγική της ΕΕ και στην Υγεία.

«Μόνο ο αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους άλλους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, ζόρισε την κυβέρνηση της ΝΔ. Και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις», επισήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Παιδεία και στην «κανονικότητα» των κοντέινερ, των σοβάδων που πέφτουν, της εκρηκτικής κατάστασης στα 8 Σχολεία Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται στο Αιγάλεω... «Αυτό είναι το κοινό πλαίσιο που αποδέχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τις δίκαιες διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, απαιτεί εδώ και τώρα να στηριχθούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη.

Απέναντί τους είναι μόνο το ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται και από την πείρα των μεγάλων «μετώπων» στην περιοχή πως τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, που ματώνει ο λαός μας για να τα πληρώσει, αφορούν στα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών και όχι τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας.

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια σημειώνοντας πως «θα ροκανίζει το εισόδημα όσο οι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να μπορεί να περηφανεύεται ο κ. Μητσοτάκης για τα πλεονάσματα. Και φυσικά, όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο».

Αλλά και στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών που για την ΕΕ αποτελούν ...διαρθρωτικό πρόβλημα. «Απέναντι βρίσκεται το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει πρόταση νόμου και δεκάδες Ερωτήσεις σχετικά με τα ζητήματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών», σημείωσε, παραθέτοντας τις προτάσεις του Κόμματος.

Για τα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων που είναι αντιμέτωποι με την ένταση της εκμετάλλευσης, την επέκταση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, τη δουλειά 13 ώρες αλλά και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, τις απολύσεις, όπως στη «Γιούλα», του πορτογαλικού ομίλου - από αυτούς που χαρακτηρίζονται «στρατηγικοί επενδυτές» τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ - που θεωρώντας ότι μπορεί να διασφαλίσει μεγαλύτερο κέρδος αλλού, δεν διστάζει να κλείνει την παραγωγή και να πετάει στον δρόμο περίπου 300 οικογένειες.

«Εμπόδιο σε αυτήν την πολιτική μπαίνουν οι εργαζόμενοι με τον οργανωμένο αγώνα τους, όπως αποδεικνύουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (...) Γιατί οι εργαζόμενοι ενωμένοι και με την αλληλεγγύη του εργατικού - λαϊκού κινήματος όλης της χώρας έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός αντίπαλος της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ολα αυτά είναι γραμμένα χρόνια πριν στη "Λευκή Βίβλο" της ΕΕ για την εργασία και σε δεκάδες αντεργατικές Οδηγίες που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε και αντιπάλεψε από την πρώτη στιγμή!», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην αγωνία που εξέφρασαν στη σύσκεψη αθλητικοί, πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί σύλλογοι του Αιγάλεω που δίνουν ανάσα και διέξοδο σε χιλιάδες νέους και νέες, στις οικογένειές τους, δίχως όμως καμία στήριξη. «Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις σας για δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος, να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του δήμου Αιγάλεω. Παλεύουμε για γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε χρόνο (...) Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, που προσπαθούν με μεράκι να συμβάλουν στην επαφή του κόσμου με διάφορες μορφές Τέχνης, να ανεβαίνει το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο κυρίως της νέας γενιάς», υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ «μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας, δηλαδή του λαού, στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή στο πλευρό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», εμπλοκή που κοστίζει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό.

Τον οποίο κάλεσε να κόψει τη φόρα στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κλιμακώσει την αντιλαϊκή της επίθεση. «Σκεφτείτε τι έχουμε ζήσει έναν χρόνο τώρα και τι θα ακολουθήσει αν ο λαός δεν του κόψει τη φόρα... Και μπορεί, με δυνατό το ΚΚΕ. Ναι, δυνατό ΚΚΕ για να κόψουμε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στο σύστημα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση», επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ