Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο του αιολικού πάρκου Βερμίου

Ακόμα ένας εργαζόμενος προστέθηκε στον ατελείωτο κατάλογο των σακατεμένων στους χώρους δουλειάς. Τη Δευτέρα 20 Μάη εργαζόμενος της «Intrakat» στο εργοτάξιο του αιολικού πάρκου Βερμίου τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατά τη διάρκεια εργασιών έσπασε τον αστράγαλο.

Το νέο «ατύχημα» σημειώνεται πριν περάσουν 2 μήνες από τον θάνατο εργαζόμενου στο ίδιο εργοτάξιο. Και έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι εργαζόμενοι κάτω από την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης αναφέρει ότι «για την αντιμετώπιση του περιστατικού και ενώ υπάρχει ασθενοφόρο στον χώρο του εργοταξίου, νοσηλευτής και γιατρός, που τοποθετήθηκαν έπειτα και από την παρέμβαση του Συνδικάτου, κλήθηκε το ΕΚΑΒ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρονική καθυστέρηση». Και θέτει το ερώτημα αν «θα προσλάβει η εταιρεία οδηγό για το ασθενοφόρο ώστε να γίνει άμεσα η οποιαδήποτε διακομιδή απαιτηθεί ή θα περιμένουμε τα χειρότερα;».

Επίσης, με αφορμή πρόσφατη κοινοβουλευτική Ερώτηση για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που έγινε πριν από δύο μήνες, αποκαλύπτεται ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν είχε διενεργηθεί έλεγχος για θέματα ασφάλειας & υγείας κατά το παρελθόν, καθώς η έναρξη εργασιών ουδέποτε γνωστοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στο αρμόδιο ΤΕΑΥΕ Ημαθίας, όπως προβλέπει η σχετική εργατική νομοθεσία.

«Αναδεικνύονται και από αυτό το περιστατικό οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες που έχουν αφήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας καθώς τα αντιμετωπίζουν ως κόστος», σημειώνει το Συνδικάτο.

Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο, να διεκδικήσουν:

- Να πυκνώσουν οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας και την τήρησή τους στο εργοτάξιο. Να γίνουν προσλήψεις επιθεωρητών στο ΣΕΠΕ.

- Να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση της εργασίας.

- Να είναι πλήρως στελεχωμένο το ασθενοφόρο στο εργοτάξιο.

- Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκοτώθηκε οικοδόμος στη Μάνδρα Αττικής(2023-08-26 00:00:00.0)
Εργατικό «ατύχημα» με σοβαρά τραυματία εργάτη σε εργοτάξιο(2022-09-29 00:00:00.0)
«Δεν τσακίζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους»(2021-11-25 00:00:00.0)
Εργατικό «ατύχημα» στη Λάρισα(2020-08-11 00:00:00.0)
Νέα εργατικά «ατυχήματα» στο εργοτάξιο του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V»(2020-06-02 00:00:00.0)
Με αναπνευστικά προβλήματα 4 εργάτες από ατύχημα στο εργοστάσιο(2018-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ