Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Αθήνα αύριο οι απολυμένοι της «Βαρβαρέσος»

Σε κλιμάκωση του αγώνα τους με κάθοδο στην Αθήνα, αύριο, Παρασκευή, προχωρούν οι απολυμένοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα. Πιο συγκεκριμένα, στις 10 π.μ. θα βρεθούν έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προκειμένου να διεκδικήσουν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 4.000 ευρώ για να μπορέσουν να καλύψουν άμεσες τρέχουσες πάγιες ανάγκες, καθώς απολύθηκαν χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι επιπλέον διεκδικούν: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ. Να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα, νερό, να παγώσουν οι λογαριασμοί και να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι. Να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας και να παρθούν μέτρα προστασίας για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Να ενταχθούν οι απολυμένοι σε προγράμματα εργασίας, με πλήρη δικαιώματα. Να βγουν στη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρωμένα 10.500 ένσημα.

Και, τέλος, να μη χαθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα και καμία θέση εργασίας σε περίπτωση που έρθει κάποιος επενδυτής και επιδιώξει πονηρά να ανοίξει το εργοστάσιο «καθαρό» από εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ