Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατικό «ατύχημα» στη Λάρισα

Ακόμα ένα εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Λάρισα, όταν εργαζόμενος σε κονσερβοποιείο της περιοχής («Del Monte») τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στη φτέρνα. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο νομό σημειώνει ότι «έχουμε ένα νέο εργατικό "ατύχημα", αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικούν την τήρηση όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία και να είναι σε επαφή με το σωματείο. Απαιτεί επίσης να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας «για να μη θρηνήσουμε θύματα».

Στην ΠΥΡΚΑΛ

Στο μεταξύ, δυστύχημα με ένα νεκρό και δυο τραυματίες έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπήρξε διαρροή ρεύματος, είτε έκρηξη εκρηκτικών υλών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος χώρος -μια ανάσα από εργατικές κατοικίες και λίγα μέτρα από το αθλητικό κέντρο της πόλης- με αποφάσεις της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει πωληθεί στα ΕΛΠΕ, παραμένει αφύλακτος με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, παρά την απαίτηση κατοίκων και φορέων της πόλης για τη μετατροπή του σε χώρου πρασίνου και άθλησης για το λαό της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ