Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μέσω Βαρκελώνης ... ψάχνει το Βερολίνο

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τους «μπλαουγκράνα» στον καθοριστικό 5ο αγώνα της σειράς

«Τελικό» πρόκρισης στο Φάιναλ 4 δίνουν απόψε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός

Eurokinissi

«Τελικό» πρόκρισης στο Φάιναλ 4 δίνουν απόψε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός
Την πρόκριση σε Φάιναλ 4 της Εuroleague για 13η φορά στην Ιστορία του διεκδικεί απόψε ο Ολυμπιακός στη δοκιμασία της Βαρκελώνης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στον 5ο και καθοριστικό αγώνα της σειράς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης (22.00 - Novasports Prime). Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες και το αποψινό ματς είναι αυτό που θα δώσει στον νικητή το εισιτήριο για το Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση από 24 έως 26 Μάη. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον έναν από τους δύο ημιτελικούς τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στο Φάιναλ 4 αποκλείοντας με 3-0 νίκες την Μπασκόνια.

Ενόψει της αποψινής δύσκολης αποστολής, εφαλτήριο στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» αποτελούν η ευρεία νίκη και κυρίως η σπουδαία εμφάνιση στον 4ο αγώνα της σειράς στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, δείχνοντας χαρακτήρα μετά την ήττα τους στο ίδιο γήπεδο στον 3ο αγώνα και πραγματοποιώντας μία από τις κορυφαίες φετινές τους εμφανίσεις, πήραν σπουδαία νίκη με 92-58, ισοφάρισαν τη σειρά και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στο Φάιναλ 4.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως οι «μπλαουγκράνα», που φέτος είχαν λιγότερες εντός έδρας ήττες από κάθε άλλη ομάδα στην κανονική σεζόν (μόλις 2), ο Ολυμπιακός καλείται να επαναλάβει τον θρίαμβο της πρεμιέρας της σειράς, όταν πέρασε νικηφόρα από το «Παλάου Σαν Τζόρτζι», παίρνοντας το προβάδισμα στη σειρά. Κάτι που για τον Γ. Μπαρτζώκα είναι εφικτό να συμβεί, αν οι παίκτες του δείξουν τέτοιο χαρακτήρα και προσήλωση στα πλάνα της ομάδας όπως στο 4ο ματς. Ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε ότι με την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σκληρή είναι ως σύνολο, και κάτι αντίστοιχο περιμένει να συμβεί και απόψε.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει αγωνία για το αν θα παίξει ή όχι ο Λαρεντζάκης, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη μετά τον τραυματισμό του στο 4ο ματς.

  • Επίσης απόψε δίνουν τον καθοριστικό 5ο μεταξύ τους αγώνα για πρόκριση στο Φάιναλ 4 η Μονακό και η Φενερμπαχτσέ (20.00 - Novasports 4). Το ματς γίνεται στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων μεταξύ των αποστολών των δύο ομάδων τα οποία σημάδεψαν τον 4ο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ