Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «MAXI»
Μαχητική παρέμβαση για το νέο εργατικό «δυστύχημα»

Μαχητική κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του εργοστασίου της χαρτοβιομηχανίας MAXI στην Kατερίνη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής με πρωτοβουλία του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και τη συμμετοχή εργαζομένων και συνδικαλιστών άλλων κλάδων, απαιτώντας μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο 40χρονος εργάτης που τραυματίστηκε πριν από λίγες μέρες στο εργοστάσιο της MAXI, τελικά έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Με το σύνθημα στο πανό να γράφει «Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» πρόβαλαν το αίτημά τους για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Παράλληλα μοίρασαν στους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας που σχόλασαν και της πρωινής που προσέρχονταν για δουλειά την κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συμμετείχαν τις δύο πρώτες ώρες της πρωινής βάρδιας σε στάση εργασίας, ως πρώτη απάντηση μετά την είδηση του θανάτου του συναδέλφου τους.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο και να δώσουν τη μάχη για μέτρα προστασίας της ζωής τους απηύθυναν ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, Γιάννης Ταμβάκης, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, Νίκος Νατζμέ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να δέχεται η υγεία και η ασφάλεια να θυσιάζονται για την κερδοφορία των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ