Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Νέες διακρίσεις για τα ελληνικά κουπιά

Την κατάκτηση τριών ασημένιων μεταλλίων πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στη διοργάνωση της Ουγγαρίας

Σε ρότα διακρίσεων σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση έπλευσε η ελληνική κωπηλασία, με την Εθνική ομάδα ανδρών / γυναικών να πανηγυρίζει την κατάκτηση τριών ασημένιων μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Στο τελικό του μονού σκιφ ο χρυσός Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος Στέφανος Ντούσκος, ολοκληρώνοντας την κούρσα του σε χρόνο 07:41.36, τερμάτισε 2ος και κατέκτησε το 3ο διαδοχικό του ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Το χρυσό κατέκτησε ο Γερμανός Ολιβερ Ζάιντλερ με χρόνο 07:38.40 και το χάλκινο ο Λιθουανός Γκιέντριους Μπιελιάουσκας με 7:43.35.

Το δεύτερο ασημένιο τους ευρωπαϊκό μετάλλιο πανηγύρισαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού, που ήταν 2ες στον τελικό με 7:31.63, πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας (Γκρόνιγκεν / Κόζμιουτς) που πήρε το χρυσό με 7:29.36 και μπροστά από το ιταλικό (Ροντίνι / Κρόζιο) που πήρε το χάλκινο με 7:33.73.

Σε σπουδαία επιτυχία στη δίκωπο των γυναικών έφτασε το δίδυμο της Χριστίνας Μπούρμπους και της Ευαγγελίας Αναστασιάδου, που ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Μετά από εξαιρετική κούρσα στον τελικό οι Ελληνίδες τερμάτισαν στη 2η θέση με χρόνο 08:00.87, πίσω από τις Ρουμάνες Ιοάνα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγκέλ, που με 07:52.05 πήραν την πρωτιά και το χρυσό. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ιβάνα Γιούρκοβιτς και η Γιόσιπα Γιούρκοβιτς από την Κροατία, με 8:03.13.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ