Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Το έφερε ... τούμπα ο ΠΑΟΚ

Η σπουδαία νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» επί της ΑΕΚ άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες στην κούρσα για τον τίτλο

Eurokinissi Sports

Τα δεδομένα στη φετινή κούρσα για τον τίτλο στη Super League άλλαξαν για μια ακόμα φορά μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ, στα οποία ξεχώρισαν η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της ΑΕΚ και το «διπλό» - έκπληξη του Αρη επί του Παναθηναϊκού. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος η «Ενωση» είναι 1η και κρατά την τύχη στα χέρια της, ωστόσο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανέβασαν κατακόρυφα τις δικές τους αξιώσεις για τον τίτλο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά τέθηκε εκτός μάχης, καθώς έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες. Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί το αναβληθέν ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, που έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 12 Μάη.

Στην Τούμπα, σε ένα ματς ανατροπών και με αρκετή ένταση στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σπουδαία νίκη 3-2 επί της ΑΕΚ (Κωνσταντέλιας 3', 81', Σάστρε 90' - Πινέδα 9', Βίντα 75') και διατηρεί τις ελπίδες του για τίτλο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο β' μέρος, όπου ανέκτησαν την κατοχή και παρότι δεν δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες, κατάφεραν να ανατρέψουν το σε βάρος τους 1-2 «χτυπώντας» στο τελευταίο τέταρτο και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων. Η «Ενωση» κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, καθώς απάντησε άμεσα στο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθεί πριν την ανάπαυλα, κάτι που κατάφερε στην επανάληψη παρότι έριξε τον ρυθμό της, στο τέλος όμως πλήρωσε τις ολιγωρίες της.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Αρης αν και αδιάφορος βαθμολογικά νίκησε 1-0 τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό (Ζαμόρα 2'), αποκτώντας ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει του μεταξύ τους τελικού Κυπέλλου. Η ήττα ήταν καταδικαστική για τους «πράσινους», που πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις, με πλήρη απουσία ορθολογικού στησίματος και ανάπτυξης.

Τον ρόλο του στη μάχη του τίτλου αναβάθμισε ο Ολυμπιακός, που συνεχίζοντας στο μονοπάτι των επιτυχιών πήρε εύκολη αλλά πολύτιμη νίκη 4-1 επί της Λαμίας στο Φάληρο (Τσικίνιο 24', Ναβάρο 27', Ποντένσε 52', Αλεξανδρόπουλος 90'+3 - Τόσιτς 64'). Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» διατηρήθηκαν σε καλή ψυχολογία ενόψει των αγώνων με την Αστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League.

  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 75, ΠΑΟΚ 71, Παναθηναϊκός 71, Ολυμπιακός 70, Αρης 52, Λαμία 35 (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο)
Πλέι άουτ: Υποβιβάστηκε η Κηφισιά

Η Κηφισιά έγινε η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στη Super League 2, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, έπειτα από την καταδικαστική ήττα που υπέστη στην Καισαριανή από την ομάδα των Ιωαννίνων με 3-2 για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ. Τα άλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1, Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0.

Η βαθμολογία: Πανσερραϊκός 35, Αστέρας Τρίπολης 35, ΟΦΗ 35, Ατρόμητος 34, Παναιτωλικός 34, Παναιτωλικός 33, Βόλος 32, Κηφισιά 28, ΠΑΣ Γιάννινα 22.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ