Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΘΗΒΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ»
Αγωνιστική συνέχεια για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις

Στο πλευρό τους εκπρόσωποι σωματείων και φορέων

Δύναμη στους εργαζόμενους της «Μόρνος ΑΕ» και στο Σωματείο τους να συνεχίσουν τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, έδωσαν εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων, που χτες το πρωί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Θήβα εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Στην πύλη του εργοστασίου της «Μόρνος ΑΕ» βρέθηκε επίσης κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή, δηλώνοντας τη στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 12 Απρίλη, με επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας. Μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες και παρά τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας συνεχίζουν να διεκδικούν αγωνιστικά την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, ενώ προετοιμάζουν και τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία της Πρωτομαγιάς, στη Θήβα.

Χτες το πρωί, στο πλαίσιο της δίωρης στάσης εργασίας, στο πλευρό των εργαζομένων στη «Μόρνος ΑΕ» βρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της βάρδιας, που καθολικά συμμετείχαν στη στάση εργασίας και παρέμειναν στην πύλη του εργοστασίου.

Εκεί, μέσα σε αγωνιστικό κλίμα και τραγούδια που συντροφεύουν χρόνια τώρα τους αγώνες των εργαζομένων να δίνουν τον τόνο για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων δήλωσαν την στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους αποτελεί παράδειγμα και δίνει ώθηση για την ανάπτυξη της διεκδίκησης και της πάλης και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Δίπλα στους εργαζόμενους της «Μόρνος» βρέθηκε μεταξύ άλλων πολυμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με επικεφαλής των πρόεδρό του, Παναγιώτη Πολίτη, ο οποίος χαιρετίζοντας τον αγώνα τους τόνισε ότι δίνει δύναμη και στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα. Επίσης βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και Ποτών με επικεφαλής τον πρόεδρο, Μανώλη Καραντούσα, καθώς και σωματείων του κλάδου, όπως από HQF (πρώην ΜΙΜΙΚΟΣ) από την Εύβοια και EMFI (πρώην ΦΑΓΕ), που μαζί με τη «Μόρνος» ανήκουν στον όμιλο Φιλίππου και επίσης διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στην πύλη της «Μόρνος ΑΕ» βρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Θήβας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Κώστα Καπούλα, της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας και άλλων συνδικάτων και σωματείων της περιοχής.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Μιλώντας στους εργαζόμενους της «Μόρνος» και χαιρετίζοντας τον αγώνα τους, ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της "Μόρνος" που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους. Την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αύξηση των μισθών, κατοχύρωση των άλλων θεσμικών αιτημάτων τους, ενάντια, σε σύγκρουση με τον όμιλο Φιλίππου, που έχει θησαυρίσει από την εκμετάλλευση των εργατών και των εργατριών, που κολυμπάει στα πλούτη, όπως οι άλλοι καπιταλιστές, πατώντας πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Γιατί πάνω σε αυτήν την πολιτική πατάνε όλα τα χρόνια, την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που οδήγησε στη μείωση των μισθών, την πολιτική που κατήργησε εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα». Και πρόσθεσε:

«Ο αγώνας σας είναι φωτεινό παράδειγμα. Συνδυάζεται με τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, με τις άλλες εστίες αντίστασης στην περιοχή. Και θα δώσουμε τη μάχη μαζί, μέχρι τη νίκη. Γιατί η ενότητά σας, η υποδειγματική αυτή απεργία, η ηρωική δράση που έχετε, συναντιέται με τη μεγάλη ταξική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της περιοχής, και της χώρας γενικότερα. Και αυτή η δύναμη είναι ακατανίκητη, μπορεί να κάμψει την εργοδοτική αδιαλλαξία και να δώσει ώθηση σε όλους τους αγώνες της περιοχής.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους μεγάλους αγώνες και το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής, μαζί σας. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ