Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Προετοιμάζονται και στη Θεσσαλονίκη τα σωματεία

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο το ΣΕΤΗΠ πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση - παρέμβαση στο πλακόστρωτο της Αγίας Σοφίας, καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Επίσης, την Κυριακή οργάνωσε ιστορικό περίπατο στην πόλη, σε σημεία του κέντρου όπου εξελίχθηκαν σημαντικά γεγονότα του ηρωικού ξεσηκωμού των εργατών τον Μάη του '36.

Την Κυριακή το Σωματείο Εργαζομένων στην «Pfizer Hellas» πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για ΣΣΕ και του σχεδιασμού δράσης για τη διεκδίκησή της, παράλληλα με τη μάχη για την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου τους από τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρέμβαση από τον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης και της μεταφοράς πείρας μεταξύ σωματείων.

Σήμερα Τρίτη τα σωματεία καλούν σε συμμετοχή στην κινηματογραφική προβολή που οργανώνει η ΕΝΙΘ, στις 8.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Φαργκάνη». Θα προβληθεί η ταινία «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» του Κεν Λόουτς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στο κυλικείο του σινεμά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ