Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη

Με μαζική συμμετοχή φοιτητών, διδασκόντων και άλλων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο Β' της Νομικής του ΑΠΘ η εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με θέμα «Η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια συγκάλυψής του».

Και αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με στόχο να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και οι αιτίες του.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής, μέλος της Εξεταστικής για τα Τέμπη και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Κάλεσε τους φοιτητές και συνολικά τον λαό να κάνουν κριτήριο ψήφου μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές την πολιτική κόστους - οφέλους, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών ομίλων. Με την ψήφο τους να καταδικάσουν την πολιτική «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης που υπερασπίζονται όλα τα αστικά κόμματα.

«Το έγκλημα αυτό έχει υπεύθυνο το καπιταλιστικό κέρδος, το οποίο θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Το αστικό κράτος, η πολιτική της ΕΕ, ως συνολικός εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, για να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορεί για τη δημιουργία υποδομών που θα προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και τις βάζει στο ζύγι κόστους - οφέλους. Ετσι, μια σειρά κρίσιμες υποδομές για τη ζωή του λαού, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, δεν χρηματοδοτούνται. Παράδειγμα εδώ στον χώρο σας αποτελεί η Σχολή Γεωπονίας, η οποία στεγάζεται σε κτίριο που έχει κριθεί ακατάλληλο από τον σεισμό του 1978, κι όμως συνεχίζει να λειτουργεί, και μια σειρά άλλα κτίρια στο ΑΠΘ που έχουν προβλήματα, τα οποία όμως δεν αντιμετωπίζονται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ