Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΗΒΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΠΚΟ-ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη ΣΣΕ κόντρα σε εκβιασμούς και τρομοκρατία

Δυναμικά και αποφασιστικά συνεχίζουν τον αγώνα τους για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο της «ΑΠΚΟ-Μόρνος ΑΕ» στη Θήβα, προχωρώντας σε νέες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, κόντρα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα, σε νέα μαζική Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στην «ΑΠΚΟ-Μόρνος ΑΕ» και το Σωματείο τους αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, προκηρύσσοντας νέες δίωρες στάσεις εργασίας για αύριο Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απρίλη, καθώς και για το τριήμερο 28, 29 και 30 Απρίλη.

Το σωματείο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας, που έφτασε το σημείο «να καλέσει τους εργαζόμενους προκειμένου να τους "νουθετήσει" για την κατάσταση», σημειώνοντας ότι πρόκειται για «προκλητική και παράνομη πρακτική, που συνιστά ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές διαδικασίες των εργαζομένων».

Τονίζει επίσης ότι η εργοδοσία έκανε υποδείξεις ακόμα και για τον τρόπο που θα λαμβάνονται αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση και επισημαίνει ότι «στοχεύει την ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης».

Να σημειώσουμε ότι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΑΠΚΟ-Μόρνος ΑΕ» στη Θήβα και το σωματείο τους από τις 12 Απρίλη βρίσκονται σε αγωνιστική διεκδίκηση για την ΣΣΕ, με επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας, που αποφασίζονται μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις.

Μάλιστα, σε Γενική Συνέλευση τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι απέρριψαν ομόφωνα την αντιπρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις από 2,5% έως 3,5%, κρίνοντάς την ως «κατώτερη των αντικειμενικών συνθηκών και των προσδοκιών τους». Και τότε η εργοδοσία έθεσε εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα αποσύρει και την πρόταση για τα ψίχουλα των αυξήσεων που προσφέρει σε περίπτωση συνέχισης των στάσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν τα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, συνεχίζοντας να διεκδικούν δυναμικά ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα.

Οπως τονίζει το Σωματείο, την ώρα που η εργοδοσία δίνει αυξήσεις ψίχουλα στους εργαζόμενους, που και με αυτές οι αποδοχές τους παραμένουν κάτω και από τα επίπεδα του 2012, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,8% τη διετία 2020-'22 και το μισθολογικό κόστος για τους εργαζόμενους στην παραγωγή μειώθηκε κατά 3,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ