Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κουμπιά» και «νούμερα» αντί για δομές προστασίας

«Κουμπιά» και «νούμερα» και για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της ανήλικης παραβατικότητας ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Βαρύγδουπα και προκλητικά δήλωσε πως «θέλουμε να αναγεννήσουμε την Αστυνομία, ώστε να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις που συνδέονται με την προστασία των αδυνάτων». Ανακοίνωσε, από την Παρασκευή, το πρόγραμμα «ασφαλή σπίτια» («safe houses») για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ότι δημιουργείται νέο 5ψήφιο νούμερο για την ανήλικη παραβατικότητα και «panic button» για όσα παιδιά και γονείς θέλουν και ότι «αποτελεί δέσμευση, με εντολή του πρωθυπουργού, ένα μεγάλο restart στην Αστυνομία».

Ολα αυτά την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, ενώ τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε μέτρα πρόληψης της βίας στις σχολικές μονάδες, που οι ανάγκες καλύπτονται από ελάχιστους περιπλανώμενους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς.

Σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, τόνισε ότι σε αυτό το περιστατικό έχουν συμβεί μια σειρά από λάθη, που τα εντοπίζει η έρευνα και εκεί θα αποδοθούν ευθύνες, ενώ για τους υπόδικους αστυνομικούς, όπως ο φρουρός στο συγκεκριμένο τμήμα, είπε ότι ανέρχονται σε 97 στους 60.000, και ότι η διαδικασία για απόταξή τους συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ