Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση των διοδίων

Σωματεία και φορείς των Σερρών οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο, Σάββατο 13 Απρίλη, στις 11 π.μ., στον σταθμό διοδίων Στρυμονικού, ενάντια στην αύξηση των διοδίων.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «όταν η ακρίβεια χτυπάει "κόκκινο", τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν, είναι προκλητικό να αυξάνονται τα διόδια δημιουργώντας και άλλα προβλήματα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες αλλά και εμπόρους.

Στην ΠΕ Σερρών τα διόδια αυξήθηκαν κατά 90%, ενώ μόλις πριν από 2 χρόνια ο τότε υπουργός Υποδομών διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα διόδια", για να κάμψει τις αντιστάσεις φορέων και σωματείων που αντιδρούσαν. Κοροϊδία εν ψυχρώ.

Το χαράτσι των διοδίων είναι μια εγγυημένη κερδοφορία του κάθε ομίλου που διαχειρίζεται τις Εθνικές Οδούς, τις οποίες έχει πληρώσει πολλαπλά ο λαός και στην κατασκευή τους και στη συντήρησή τους».

Διεκδικούν κατάργηση όλων των διοδίων, δωρεάν μετακίνηση σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες για τον λαό και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την ΠΕ Σερρών και σε όλη τη χώρα.

Την κινητοποίηση των φορέων στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ