Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενόψει και της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για την Τετάρτη 27 Μάρτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στη 1.30 μ.μ. Για την ίδια μέρα προκήρυξε στάση εργασίας και η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.

Αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όπου παράλληλα προγραμματίζονται νέες αγωνιστικές διαμαρτυρίες:

  • «Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!», καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας, οργανώνοντας την Πέμπτη 28 Μάρτη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και κινητοποίηση στις 2 μ.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου.
  • Στην Πάτρα, την αντίθεσή του στη λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», όπου οι εργαζόμενοι με απόφαση Γενικής Συνέλευσης προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 26 Μάρτη (12 μ. - 3 μ.μ.), ημέρα έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στο ΠΓΝΠ του Ρίου, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πύλη του «Αγιος Ανδρέας» στη 1 μ.μ. και θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΕΙΝΑ στο νοσοκομείο στις 2 μ.μ.
  • Σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο «Αττικόν», καλούν τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δυτικής Αθήνας ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου, ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ